23948sdkhjf

Han köper första eldrivna Viton i Sverige

Budcompaniett i Stockholm blir första företag som tar Mercedes-Benz elversion av transportbilen Vito i bruk på svensk mark.

De första tre exemplaren levererades till Budcompaniett i fredags.

Det känns jätteroligt att vara bland de första som ställer om till miljöbilar på riktigt, och att kunna erbjuda våra kunder detta. Det blir högre investeringskostnader för oss men långsiktigt blir det miljömässiga vinster, vilket jag tycker är bra, säger företagets vd Owe Larsson.

Angiven maxlast för eVito är 925 kg och lastvolymen upp till 6,6 kubikmeter, något som möjliggörs genom att batteriets utformning och placering gör att det inte stjäl lastutrymme. Batteriet på 41,4 kWh levereras av Daimler-bolaget Accumotive och utlovas klara ungefär 150 kilometers körning och laddas på sex timmar. Därmed ska bilen klara sig utmärkt för transporter i bland annat stadsmiljö. Effekten ligger på 84 kW (112 hk) och vridmomentet 300 Nm. Totalvikten anges till 3 200 kg.

Leveransen till Budcompaniett beskrivs som en förleverans liksom ytterligare några leveranser i en nära framtid. Den egentliga säljstarten beräknas ske efter sommaren medan kundleveranserna i större volymer planeras till första halvåret 2020.

Kommentera en artikel (3)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078