23948sdkhjf

Rototilt vässar utbudet

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

En rivtand och en serie sorteringsskopor är de senaste tillskotten i Rototilts redskapsprogram. På Bauma visas de fram för en bredare publik.

Förra året lanserade Rototilt en ny skopserie som nu kompletteras med två nya redskap, sorteringsskopa och rivtand.

Designen är precis som i vårt övriga redskapsprogram optimerad för användning tillsammans med tiltrotator, säger Kenneth Aslaksen, konstruktör med ansvar för redskap.

Det handlar om ett helt system som ska fungera ihop, maskin, tiltrotator, styrsystem och redskap. Produktportföljen breddas för att möta kundernas krav på ett optimerat erbjudande. Köper man allt från samma leverantör kan kunden vara säker på att allt fungerar ihop.

Sorteringsskopan bygger på samma princip som företagets befintliga planeringsskopa med bland annat högkvalitativt stål och förstärkt skoptak. Fyra olika varianter finns för maskiner i storlekarna 12-25 ton och med S60- eller S70-fäste. Stålkvaliten är HB450 och HB500 i utsatta delar och ribbor. Skäret har precis som övriga skopor en kvalitet på HB500.

Rivtanden är designad med J-tandsystem som förenklar utbyte vid slitage. Den utlovas vara utformad för verkligt tuffa jobb, exempelvis när underlaget är hårt eller fruset.

Företagets produktchef Sven-Roger Ekström betonar dock att även övriga produkter är stadd i ständig utveckling och förbättras konsekvent, mycket tack vare en tät dialog med bland annat användare.

Driftsäkerhet, prestanda, funktionalitet och livslängd är extremt viktigt för entreprenören. Det ställer stora krav på konstruktion, montering och komponenter. Varje år genomför vi tusentals förändringar av olika dignitet. Utvecklingen kan aldrig stanna. Förebyggande åtgärder och analys av testresultat är A och O för oss. Två års garanti på tiltrotatorer är ett viktigt löfte till våra kunder, säger Sven-Roger Ekström.

Han lyfter exempelvis fram att tiltrotatorerna R5, R6 och R8 får en ny snäckväxel med bättre geometri och inbyggda smörjkanaler. Resultatet utlovas bli mjukare köregenskaper, lägre friktion och längre livslängd. Samtidigt införs en högtryckstätning bakom hydraulmotorn. R8 tar ytterligare ett steg med hjälp av ett betydligt bättre glidlager för tätare rotorkropp, något som ska förbättra oljans egenskaper.

Ett nytt sensoralternativ ökar precisionen i integrationen till företagets positioneringslösning – Rototilt Positioning Solution (RPS).

Ännu fler förberedda maskinspecifika satser har tagits fram, vilket kortar installationen med timmar. Färdiga längder på kablage och anpassat styrsystem sparar tid och utlovas kvalitetssäkra tiltrotatorsystemet inför leverans.

Vi står väl rustade och har anpassat oss till en värld där maskiner används betydligt hårdare än de gjorde för tio år sedan. Samtidigt ser allt fler de stora fördelarna med den här typen av produkter, något som gör att vi också arbetar oss in på allt fler marknader, säger förtagets marknadskoordinator Fredrik Berggren.

Ett exempel är Benelux där antalet hjulgrävare utrustade med tiltrotator ökar. Med start förra året bygger vi också ett dotterbolag i Frankrike. Även i Nordamerika har vi stora förhoppningar, framför allt i norra USA och Kanada.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nya ägare i Steelwrist

Det svenska investmentbolaget Solix har i dag förvärvat samtliga aktier i Terratech, med de helägda dotterbolagen Steelwrist och SVAB Hydraulik.

Göteborg nästa för Maskinia

Maskinia öppnar ett eget kontor i Göteborg för att möta en ökande efterfrågan på företagets produkter. Det uppdrag som Andresen Maskin haft som återförsäljare de senaste fem åren ska, enligt planerna, vara avslutat till sommaren.

BM-traktorer populära på Klaravik

Bra fart i Multidocker

Det är riktigt bra fart i Multidocker som redovisar en nära på tredubblad orderingång för 2018. För att effektivisera verksamheten flyttas nu viss produktion från Nederländerna till Sverige. Dessutom ger sig företaget in i renodlad entreprenadverksamhet.

Bauma 2019
Marknadstest på Bauma

Bauma blev inte bara ett skyltfönster för Engcon utan även något av ett laboratorium. På plats i montern fanns prototyper till tre för företaget helt nya redskap. Nu har besökarna sagt sitt. Sedan svaren analyserats avgörs om serietillverkning inleds.

Nyhetsbrev

Bauma 2019
Gräv, fyll och kompaktera med samma redskap

Finska Allu hade för första gången någonsin en helt egen monter på Bauma, ett faktum som företaget firade med att visa upp ett gäng nyheter.

Arkiv

Bauma 2019
Komatsus första helelektriska grävare

Maskinexpo 2019
Spiralmönster ger jämnare gång

Fransgårds hydrauldrivna sandningsskopa visas på Maskinexpo.

Maskinexpo 2019
Flexibel spridare

En markdriven sand-, salt- och gödningsspridare lanseras på Maskinexpo.

Maskinexpo 2019
Litet verk med stora funktioner

Maskinexpo 2019
Enkel saltspridning utlovas

Maskinexpo 2019
Sverigepremiär för premiumsågverk

Maskinexpo 2019
Robocut smyger i sluttningen

Bauma 2019
Vibroplattor lyftes ut från Bauma på grund av Swepacs patent

Weber och Mikasa tog bort batteridrivna vibroplattor från sina montrar på Bauma sedan företagen uppmärksammats om att konstruktionerna kan innebära ett intrång i ett av Swepacs patent.

Tankbeläggning nästa för Svevia

Bauma 2019
Combi Wear Parts utökar sitt nät

Misstänkt sabotage mot Västlänken

Misstänkt skadegörelse på en ledning som leder vatten till Västlänkens arbetstunnel vid Linné i Göteborg har polisanmälts.

NCC bygger i Bydalen

Bauma 2019
Starkare lyft utlovas i nya Komatsun

Komatsu har kombinerat power shift och hydrostatdrift i nya hjullastarens steglösa växellåda – något som ska leda till snabbare och starkare lyft lovar tillverkaren.

Översvämningar – ett växande och underskattat problem

– Missar vi översvämningsproblematiken i stadsplaneringen riskerar vi enorm kapitalförstöring då kommuner och medborgare investerar i fastigheter som blir osäljbara samtidigt som inga försäkringsbolag vill försäkra. Det hävdar Gunnar Svensson på Tyréns.

Bauma 2019
Många svenskar hittade till Bauma

Bäckströms lät tio pers åka ner tre dagar till Bauma – för att knyta kontakter och hålla sig ajour med nyheterna, men också för att göra affärer.

Bauma 2019
Redskapsbyten utan krångel

Sedan 1 april ska Engcons automatiska snabbfästesystem ingå som kostnadsfri standard såväl mellan maskin och tiltrotator som mellan tiltrotator och hydrauliska verktyg.

Svevia får tampas med Vänersnön i fyra år till

Ny ekonomichef på Svevia

Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi- och finanschef i Sveviakoncernen.

Stenhårt sommarjobb

Ledare: Ur led är tiden

Svevia redo för Salas snöfall

Svevia: "Det är en strategisk satsning"

Ny programdirektör för SIP STRIM

Branschprofil stärker Maskinia

1

Maskinexpo 2019
Biorenare i betong

Island nästa för Hydroscand

Maskinexpo 2019
Smal bandit med fjärrkontroll

Skanskachef går till Thomas Betong

Småländskt uppdrag för Peab

Bauma 2019
Snabbfästen med sikte på Tyskland

Se alla Företagens egna nyheter

Ledlenser Pannlampa EXH8

Den 28 april är det World Day for Safety & Health at work!

Inspektionslampa

Fordonsbelysning - Volkswagen Amarok

Fler nya spelare i laget Linotol

ASi-5 - Nya förutsättningar för riktigt Automation

Färdstrålkastare med värmelins

NEXA - för din säkerhet vid brand

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Lazer Lamps - Linear 6 Elite

Fyra digitala inspektioner på två veckor

Metso Truck Body

Fordonsbelysning - Volkswagen Transporter

Trådlös truckkamera

Strömförsörjning - allt som krävs för installation av ljus och ljud

Två nya tekniska säljare för tunga däck på Nokian Däck AB

Hitta rätt belysning till din truck

Utility arbetsbelysning - Lazer Lamps

Kurvad extraljusramp 90W - rabatterat pris!

Lazer extraljus - Ford monteringskit

Laddbart varningsljus med kraftig magnet

Idag startar Bauma & Brigade är där!

Telfa AB - industripumpar ställer ut på Euro Expo industrimässa i Norrköpin...

Trådlös kamerasats med två skärmar

Självsugande centrifugalpump för industrier

Sänd till en kollega

0.175