23948sdkhjf

Billigare och tydligare med egen tiltsensor

Ett tydligare gränssnitt, billigare installation och enklare support utlovas när nu Engcon tagit fram en egen tiltsensor som ska passa de vanligast förekommande grävsystemen på marknaden.

Företagets tiltrotatorer i storlekar från EC209 och uppåt är sedan några år kompatibla med flera av de grävsystem som finns på marknaden. Några av tillverkarna erbjuder dessutom automatisk tiltfunktion. Nu har Engcon gått ytterligare ett steg i utvecklingen genom att utveckla en helt egen tiltsensor som också ska vara möjlig att eftermontera på företagets tiltrotatorer i storlekar från och med EC209 till och med EC233.

.Våra tiltrotatorer fungerar väldigt bra tillsammans med marknadens grävsystem. Det enda frågetecknet har varit själva gränssnittet och det åtgärdar vi nu genom en egen tiltsensor, säger Peter Huczkowsky, ansvarig för utvecklingen av företagets styrsystem och övrig elektronik.

Enligt Peter Huczkowsky blir gränssnittet knivskarpt eftersom all nödvändig teknik tillhandahålls från tiltrotatorn och leds via styrsystemet DC2:s kablage in i hytten där grävsystemet kopplas in – något som inte ska vara mer komplicerat än att det jackas in.

Tanken är att genomföra tester under 2019 med förhoppningen att tiltsensorn ska vara klar att släppas till marknaden innan kommande årsskifte. Enligt planen ska den då också vara kompatibel med de mest förekommande grävsystemen på marknaden.

Det blir också en enklare och billigare integration av grävsystemen då tiltsensorn kommer att ingå som standard i monteringskitten för våra ePS (engcon Positioning System), säger Peter Huczkowsky.

Förhoppningen är att kunna visa lösningen på vårens Bauma.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094