23948sdkhjf

Full fräs i Peab

Ett 40-tal anställda inkluderas i den fräsverksamhet som Peab Asfalt sparkar igång i Markaryd den här veckan, men med tänkta arbetsuppgifter över hela landet.

– Genom att införliva ytterligare ett specialområde inom vår asfaltverksamhet stärker vi upp och breddar vår verksamhet. Därmed kan vi göra allt från fräsning till utläggning inom asfaltering, säger Håkan Jacobsson, vd i Peab Asfalt.

– Att vi får en ny verksamhetsgren innebär även att vi kommer att behöva anställa fler, och det känns alltid roligt och inspirerande när en verksamhet växer, säger Håkan Jacobsson.

Fräsning av asfalt kan tillämpas inom många olika områden för att förbättra en redan belagd yta i underhållssyfte. Vanliga uppgifter är vid upprustning av slitna eller spåriga vägbanor,vid lagning av skador på vägen eller för att öka vattenavrinningen där pölar uppstår för att minska risken för vattenplaning.

Även miljön blir vinnare eftersom de frästa asfaltmassorna körs till asfaltverken där de till 100 procent kan återanvändas i ny asfalt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094