23948sdkhjf

Magni får en ny generalagent i Sverige

Kranlyft Group tar över agenturen och köper dessutom upp sin företrädare.

Italienska Magni har skaffat sig en ny svensk generalagent  – distributionsavtalet gäller från den femte april och undertecknades av Magni Telescopic Handlers koncernchef Ricardo Magni och Kranlyft Groups VD Jurgen Vater.

Detta innebär att Kranlyft Group blir exklusiv återförsäljare för Magnis sortiment i Sverige och att Kranlyft förvärvar den förra generalagenten Vänermaskin.

Kranlyft Group, med säte i Mölnlycke tar därmed över all försäljnings- och marknadsaktiviteter för nya modeller och eftermarknad med service.

– Magni är en ideal partner för oss på Kranlyft Group och vi är övertygade om att deras sortiment kommer att bli ett välkommet tillskott i vår maskinportfölj. Genom att ingå ett långsiktigt samarbete med Magni ges vi möjligheten att erbjuda ytterligare ett segment av oerhört produktiva maskiner och samtidigt hålla oss sanna till våra kärnvärden, säger Jurgen Vater, VD för Kranlyft Group, i pressmeddelandet.

Italienska Magni tillverkar bland annat teleskoplastare och saxliftar, i utbudet ingår över 40 modeller med en lyfthöjd upp till 46 meter och en lyftkapacitet som varierar från 0,2–50 ton.

– Med Magni Telescopic Handlers har vi ytterligare ett starkt varumärke ombord. Deras innovativa produkter passar vårt befintliga sortiment och våra marknadsmål perfekt. Vi siktar härmed på att stärka vår position som den ledande distributören av specialkranar och fortsatt bemöta den ökande efterfrågan från våra kunder, säger Jonas Gadolin, teknisk chef på Kranlyft Group, i pressmeddelandet.

Den tidigare generalagenten Vänermaskin, med säte i Grästorp, kommer att ingå i Kranlyfts svenska nät, Vänermaskins tidigare ägare Gustav Knutsson och personalen ska dessutom följa med till Kranlyft Group

Enligt pressmeddelandet är affären är ett led i Kranlyft Groups strategi att stärka marknadspositionen och förbättra erbjudandet till kunderna.

Företaget säljer redan tidigare minikranar från Japanska Maeda och aluminiumkranar från Tyska Klaas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079