23948sdkhjf

Krankungen först med batteridriven minikran

Sveriges första batteridrivna minikran från Maeda har köpts av Stockholmsbaserade Krankungen.

Redan vid starten i mars 2013 var det Maeda som gällde för Krankungens grundare och ägare Fredrik Jansson. Satsningen på minikranar har hållit ii sig, modellerna har blivit både fler och större och företaget kallar sig i dag för Nordens största maskinuthyrare med inriktning på minikranar.

Ytterligare ett steg i utvecklingen togs när Maedas generalagent Kranlyft förra året lanserade MC285CB-3 som med ett väl tilltaget litiumbatteri gör det möjligt att jobba även i känsliga miljöer såväl inomhus som utomhus, utan störande kablar eller bränsledunkar.

Litiumbatteriet är tillverkat av Toshiba och har, enligt Kranlyft, en kapacitet som gör det möjligt att arbeta cirka nio timmar efter att ha laddats i 3,5 timmar. Dessutom betonas att kontinuerlig drift är fullt möjlig även under laddning. Generalagenten lovar också energieffektivitet och mycket låga underhållskostnader.

Mötet med den nya minikranen slutade med att Krankungen nu är Sveriges första ägare till en batteridriven Maeda.

Utöver att det är mer miljötänk i den här maskinen, så finns det flera fördelar. Den är både kortare och lättare, men behåller samma lyftkapacitet. Det gör att man får in den i till exempel bygghissar som tar två ton, säger Fredrik Jansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094