23948sdkhjf

BM-traktorer populära på Klaravik

Förra årets mest sålda traktormärke på Klaraviks auktionsplattform var John Deere, tätt följt av Volvo BM. Tredje mest sålda tillverkare var Massey Ferguson. När det kommer till popularitet är det dock Volvo BM-traktorerna som sticker ut, enligt Carita Nero, försäljningschef på Klaravik.

Så sent som 2 april gick en Volvo BM 810C T i Helsingborg under klubban för 505 000 kronor. Det var något av kulmen på försäljningar av bland annat BM 2654 och BM 471 som auktionerats ut till vad Carita Nero beskriver som ansenliga summor under det senaste året.

Även på auktionsföretagets Youtubekanal sticker BM ut. Här återfinns en BM 2564 i topp vad gäller visningar någonsin – oavsett produktkategori.

Sedan Klaravik etablerades 2012 har lantbruksmaskiner och redskap ökat successivt på auktionsplattformen. 2018 auktionerades nära dubbelt så många traktorer ut jämfört med året dessförinnan – och ökningen har stegrats under inledningen av 2019. Allra mest populärt? Volvo BM-traktorer.

2017 auktionerades 518 traktorer ut via företagets hemsida. 2018 hade det ökat till 766, en trend som förstärkts under 2019. Företagets prognos, baserad på årets tre första månader, är 1 368 auktionerade traktorer under året om tendensen håller i sig.

Lantbrukare är generellt vana att handla på auktion. Sedan urminnes tider har det funnits bondauktioner. Steget till att ropa hem en traktor på auktion på nätet har då inte visat sig vara så långt. Vi verkar ha fyllt ett tomrum för lantbrukare och samlare som letar efter såväl nyare begagnade traktorer som veterantraktorer, säger Carita Nero.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063