23948sdkhjf

Uppgraderad vedmaskin

Större kapdiameter och ökad tryckkraft utlovas i den nya generationen vedmaskiner från Palax.

Power 70-seriens maskiner från Palax har har nu fått en efterträdare i C750, som dels fått en betydligt modernare design än företrädarna, men som förändrats än mer under skalet.

Med 75 centimeters kapklinga i hårdmetall kapas stockar upp till 30 centimeters diameter. Klyven har sex tons tryckkraft och är utrustad med en snabbventil, som håller förhållandet mellan hastighet/styrka så snabbt som maskinen orkar, säger Anders Nilsson på Närlant.

I standardutrustningen ingår två meters inmatningsbord, uttag för hydraulisk inmatarrulle, fyrdelad klyvyxa med steglös justering i höjdled, kraftig nedhållare för stocken och en svängbar transportör på 4,3 meter.

– Klyvrännan har gjorts bredare, vilket ger veden mer utrymme innan den ska ut i transportören. Det kraftiga gallret i klyvrännans botten rensar enkelt bort skräp som skapats vid klyvningen, vilket ger ren och lättorkad ved, säger Anders Nilsson.

Kunden kan välja mellan tre utrustningsnivåer:

  • Ergo med manuell manövrering.
  • Pro innebär manövrering med joystick, hydraulisk nedhållare och hydraulisk justering av klyvyxa.
  • Pro+ är dessutom utrustad med Power Speed för snabbare klyvning, hastighetsjustering på transportör och hydraulisk manövrering av stockbordets frammatning.

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078