23948sdkhjf

Fredheim fläskar på

Hybriddrift står i fokus när Fredheim Maskin tar med sig 300 ton maskiner till Maskinexpo.

Keestracks svensk-norska återförsäljare Fredheim Maskin utlovar en riktigt tung show på Maskinexpo, företaget tar med sig 300 ton maskiner till mässan – krossverk, sorteringsverk och stackläggare.

Tyngst av dem alla är konkrossen Keestrack H6e och käftkrossen  Keestrack  B7e.

Båda är hybridmaskiner, något som Keestrack och Fredheim Maskin ser som ett ledmotiv på vårens mässor.

– Bauma blev mässan då käftkrossen Keestrack B7e visades för en internationell publik. Dagarna efter succén i München  började den sin resa mot till Maskinexpo, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin AS, i ett pressmeddelande.

Käftkrossen Keestrack B7e har en kapacitet på 700 ton per timme och ersätter den mindre B6.

I maskinen sitter käftkrossen Sandvik CJ 412, med ett intag på 1 200 x 830 millimeter, den ska klara block upp till 700 millimeters bredd och minsta käftavstånd är hydrauliskt reglerbart mellan 75 och 250 millimeter.

B7e levereras som plug-in-hybrid, krossen drivs av en elmotor på 132 kW och på krossverket finns en 55 kW elmotor som ger hydraulkraft till larverna, lyftcylindrarna, den vibrerande mataren försedd med tvåstegs grizzly samt till transportband.

Det dieselelektriska motorpaketet sitter monterat på krossverket, det kan också fås avtagbart – en finess som ska skydda motorpaketet mot damm och vibrationer.

Motorpaketet består av en Volvo-diesel på 273 kW (steg IIIA) alternativt 285 kW (steg IV). Motorn driver en generator på 330 KVA, det går också att koppla krossverket till elnätet eller en extern generator.

– Tack vare konstant motorvarvtal blir bränslekonsumtionen väsentligt lägre, samtidigt som kostnaderna för underhåll minskar. För den som har möjlighet att ansluta maskinerna till elnätet minskar kostnaderna ytterligare, säger Erik Olausson.

Fredheim Maskin lyfter fram att B7e, trots sin storlek och kapacitet, har en transportvikt på under 60 ton när mataren lyfts av. Transporteras även motorpaketet separat minskar vikten med ytterligare sju ton.

Konkrossen Keestrack H6e är en fullhybrid avsedd för material upp till 215 millimeter där den variabla krosskammaren har ett minsta krossavstånd på 6–44 millimeter.

H6e ska vara baserad på Sandviks teknologi och leverera upp till 400  ton per timme i merparten av fraktioner, hävdar Fredheim Maskin.

Eftersikten är tredäckad, med en yta på 24,5 kvadratmeter vilket ska ge en effektiv återcirkulering av övergrovt material, lovar Fredheim Maskin.

Krossen drivs av en elmotor på 220 kW och två mindre motorer driver övriga funktioner.

Motorpaketet är avtagbart och består av en dieselmotor på 345 kW och en generator på 500 KVA. Även H6e kan anslutas till elnätet eller till en extern generator.

Totalvikten är 62 ton, plockas eftersikten av minskar vikten med drygt tio ton.

MONTER: 1 624

Artikeln är en del av vårt tema om Maskinexpo 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095