23948sdkhjf

Brokk växlar upp i USA

Systerföretagen Brokk och Aquajet Systems öppnar ett gemensamt demonstrations- och servicecenter i St Joseph, i den amerikanska delstaten Missouri.

Brokk går vidare med sin satsning i Nordamerika genom att öppna den tredje etableringen på kontinenten i den del av USA som allmänt går under benämningen Midwest. Planerna sköt fart efter förvärvet av Aquajet Systems 2016 då företagsledningen såg klara fördelar med en demonstrations- och serviceanläggning där båda företagen kunde stärka närvaron på en intressant marknad.

Den nya anläggningen omfattar ungefär 930 kvadratmeter och består bland annat av en utomhusdel där ett flertal betongkonstruktioner med varierad armering byggts upp för att visa vad maskinerna kan klara av i fråga om exempelvis kraft och precision.

Här ska också finnas runt 20 maskiner med redskap som kan användas för demonstrationer, köpas eller hyras, allt för att intresserade ska kunna skaffa sig en egen erfarenhet av maskinerna.

Mike Martin, operativ chef för Brokki USA, hoppas att den nya anläggningen ska förändra sättet som marknaden ser på såväl företagens maskiner som de möjligheter till service och träning som nu erbjuds.

Bland annat inryms tvättanläggning, verkstad och en station för svetsningsarbeten på området. Enligt Mike Martin har verksamheten fått en bra start med ett flertal kunder som redan börjat utnyttja möjligheten att fräscha upp sina äldre maskiner.

Det är en plats där kunder till Brokk och Aquajet Systems får en möjlighet att lära sig mer om våra produkter och företag. Vi kan förbättra supporten i USA och Kanada genom snabbare leveranstider, snabbare service och dessutom ge kunderna bättre möjligheter att verkligen testa våra maskiner före köp, säger Lars Lindgren, vd för Brokks amerikanska bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078