23948sdkhjf

JCB håller koll

JCB går vidare i sin elsatsning, företaget vill också förbättra servicen – up time center med mer fokus på telematik ska få maskinerna att rulla hela tiden.

Uttoxeter. Den brittiska maskinillverkaren JCB:s satsar vidare på el, vid en pressvisning på onsdagen berättade företaget bland annat att den eldrivna minigrävarprototypen som presenterades i fjol nu satts i produktion, JCB lanserade också en batteridriven Teletruk – teleskoptrucken med gafflar.

– Jag kom hit i en elbil – jag har en eljaguar och det fungerar bra, el är framtiden för många produkter, förklarade en stolt Lord Bamford vid evenemanget.

– Men, finns en marknad för diesel, och vi forsätter att utveckla våra dieselmotorer, tillade han

– Många slutar med diesel, det är inte så för oss.

JCB lade också fokus på nya satsningar på telematik och kundsupport.

Företaget har bland annat tagit fram en förarapp som bland annat ska underlätta de dagliga kontrollerna, och en fleet managment portal som ska göra det enklare för maskinägare att hålla koll på sin maskinpark.

JCB lyfte framförallt fram att det satsar ännu mer på på sina Up timecenter, där de maskiner som kopplats upp via Live link ska kunna följas ännu närmare och därmed, lovar JCB, ska de rulla både mer och bättre.

– Vi har 250 000 maskiner uppkopplade till vårt telematiksystem, förklarade Ian Sayers, group managing director parts and service

Live link lanserades 2010, det är alltså inte helt nytt men högt prioriterat, förklarade JCB:s representanter.

Företaget har investerat sex miljoner pund i hanteringen sedan 2010. I dagsläget ska det gå att se alla uppkopplade maskiner på en karta i Up time centren, för att sedan kunna zooma in på varje maskin och sedan få information om till exempel maskinen, hur den mår, kunden och återförsäljaren.

JCB konstaterar att företaget nu har maskiner uppkopplade via Live link i världens alla hörn. Därför ska man ha Up timecenter som motsvarar detta – i dagsläget finns fem stycken, förutom det på hemmaplan i Uttoxeter finns center i i Indien, USA (två stycken) samt i Singapore.

Ett sjätte är på gång i Brasilien, i övriga delar av världen vill JCB få återförsäljarnas hjälp att ordna fram center.

– Vi vill att de skaffar egna, det ger dem en konkurrensfördel – de och vi kommer närmare kunden, förklarade Tom Whitaker, uptime manager, på pressvisningen.

JCB Sverige har redan en plan för hur detta ska genomföras – redan innan året är slut ska allt finnas på plats.

Mer om detta framöver i Leveranstidningen Entreprenad och på entreprenad.com

Läs mer om: JCB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094