23948sdkhjf

Cat utvecklar sitt distansarbete

En entrepenadmaskin gör ingen nytta när den inte används. Därför har Caterpillar vässat sitt utbud av funktioner som bland annat kan svara för en del underhållsarbeten på distans och på tider när maskinen ändå skulle stå utan förare.

Caterpillar har allt eftersom byggt ut sin så kallade Cat Connect-teknik som möjliggör utrustningsdiagnostik och programuppdateringar på distans. På vårens Bauma presenterades ytterligare tillskott i Cat Remote Services som omfattar två huvudfunktioner – Remote Troubleshoot och Remote Flash.

– En maskin eller motor som inte arbetar innebär att kunden inte tjänar pengar. Remote Services tillhandahåller en lösning för att underhålla utrustningen på ett mer effektivt sätt, säger företagets marknadschef Herwig Pesch.

Nya Remote Troubleshoot analyserar tillgångsdata i realtid. Det ger återförsäljaren möjlighet att köra diagnostiktest på den anslutna produkten och med utlovad stor precision identifiera potentiella problem och i bästa fall lösa problemet på avstånd.

Kunderna kan fortsätta att använda sina maskiner medan återförsäljaren ser över och diagnostiserar en felkod från kontoret. I många fall kan återförsäljaren därefter, om en reparation behövs, skicka rätt tekniker, med rätt delar och rätt verktyg, för att laga maskinen eller motorn med lyckat resultat vid första försöket, säger Herwig Peschl.

Remote Flash ska bland annat säkerställa att maskinen alltid arbetar med den senaste versionen av de programvaror som installerats.

– Det är en ny tjänst som möjliggör fjärruppdateringar av programvaran i en ansluten maskin eller motor utan onödig fördröjning. Arbetet kan alltid göras vid en tidpunkt som är lämplig i förhållande till driften utan att en servicetekniker behöver ta sig till arbetsplatsen, säger Anders Thomsen, produktspecialist inom bland annat digital teknik.

När en ny programuppdatering är tillgänglig för en viss utrustning skickas en ”flash” till maskinägaren från återförsäljaren, eller i vissa fall direkt från tillverkaren.

Så snart meddelandet om en uppdatering kommer behöver mottagaren bara bekräfta när maskinen eller motorn är klar för uppdatering, initiera processen och bekräfta prestanda efter uppdateringen.

Inledningsvis finns både Remote Troubleshoot och Remote Flash tillgängligt för grävmaskiner i Next Gen-serien. Remote Flash finns även för ytterligare några grävmaskiner, väghyvlar i M3-serien, medelstora hjullastare i L- och M-serien samt tiotalet motormodeller.

Artikeln är en del av vårt tema om Bauma 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094