23948sdkhjf

Pinfärsk JCB-grävare på Entreprenad Live

JCB:s X-grävare har fått småsyskon – tre nya modeller i X-serien lanserades i juni och nya 140 X kommer att visas på Entreprenad Live.

Uttoxeter. I fjol lanserade JCB sin nya X-serie grävmaskiner, först ut var 20-tonnaren JCB 220X, det dröjde inte länge innan även 210X kom och i juni lanserades 131X, 140X och 150X.

– 220X har sålt bra, inte minst i Skandinavien, nu hoppas vi att 13-16 tonnarna ska ta branschen med storm, sade JCB på en pressvisning i juni.

Alla modellerna ska kunna fås förberedda för Steelwrists tiltrotator och även för olika former av maskinstyrning och GPS – JCB utlovar att maskinerna kan förberedas både för Trimble, Leica och Topcon.

En nyhet som kommer senare i år är att X-maskinerna kan förses med säkerhetsglas från Hammerglass AB.

Maskinerna gick i produktion i början av sommaren och de tre nya X-grävarna ersätter JCB:s tidigare modeller JS131, JS130 och JS145.

131X får en JCB Ecomaxmotor på 55 kW (74 hästkrafter), 140X och 150X får en på 81 kW (108 hästkrafter).

De nya maskinerna beskrivs som starka och tåliga, med X-seriens säkerhetsdörr och underrede.

140X och 150X har fått större skopor, de två modellerna har också en större Kawasaki hydraulpump som ska kunna gå även vid lägre varvtal, något som i sin tur ska innebära mer massförflyttning per liter bränsle.

X-modellerna är bredare än JS-modellerna, med den 15 procent större Commandplushytten, med platt glas och lägre bullernivå.

I hytten finns tre sätesval och sätesmonterade spakar. Alla kontroller och knappar har samlats i en ny sätesmonterad panel till höger om föraren och en sju tum stor skärm med intuitiva menyer utlovas också.

–  Vi har också dragit ner antalet steg föraren måste genomgå, det ska gå fort att komma igång – bara två sekunder från det att nyckeln vridits om.

Nya 140 X kommer att finnas med på Entreprenad Live i september, Agro Maskiner, som säljer JCB i, står redo i monter 213 och kommer också att visa upp andra JCB-produkter, inte minst hjulgrävaren Hydradig, fler bandgrävare, minigrävare och hjullastare från två till 15 ton.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079