23948sdkhjf

Industriman byter koncern

Björn Rosengren lämnar Sandvik för att tillträda som vd och koncernchef i ABB 1 mars 2020. Han efterträder Peter Voser som återgår till sin tidigare position som enbart styrelseordförande.

Det här har inte varit ett lätt beslut. Sandvik är ett fantastiskt bolag med stor framtidspotential och jag kommer att fortsätta leda organisationen med ett starkt engagemang till slutet av januari, säger Björn Rosengren.

Enligt Sandviks styrelseordförande Johan Molin inleds arbetet med att utse en ny vd och koncernchef omedelbart.

Björn Rosengren har sedan han började i Sandvik, november 2015, etablerat en stark decentraliserad affärsmodell för bolaget och gjort organisationen mer flexibel och effektiv, säger Johan Molin.

ABB:s blivande koncernchef har hunnit skaffa sig massor med rutin som internationell affärsman och ledare av industribolag. Innan tiden på Sandvik var han bland annat vd för Wärtsilä Corporation under åren 2011 – 2015 och dessförinnan tretton år i olika ledande positioner inom Atlas Copco.

Björn har en erkänd meritlista av värdeskapande, och just de ledaregenskaper som ABB behöver under nästa steg av sin transformering. Han förstår hur man etablerar framgångsrika decentraliserade organisationer, stärker människor och personifierar en kultur av samarbete och hög prestation, säger Peter Voser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126