23948sdkhjf

Fler kinesiska däck från Gripen Wheels

Gripen Wheels har sedan starten 1993 vuxit till en däckleverantör som omsätter närmare en halv miljard kronor. Och expansionen fortsätter. Inför höstens mässor kompletteras utbudet med de Kinatillverkade entreprenaddäcken Westlake.

Vi vågar påstå att däcken håller både hög kvalitet och de lägsta priserna på marknaden. Dessutom lämnar vi fem års garanti på alla Westlake-däck, lovar Maria Fritzson, marknadschef på Gripen Wheels.

De nya däcken tillverkas av Zhongce Rubber Group Co, ett företag som enligt egen utsago är en av världens tio största däcktillverkare. Tanken är att däcken ska visas för en bredare svensk publik med start på Mittia Skogstransport i Ljusdal och därefter på såväl Load up North i Umeå som Entreprenad Live på Ring Knutstorp.

Enligt Maria Fritzson kan kunderna räkna med snabba leveranser av ett brett urval däck i och med att Gripen Wheel har väl tilltagna lagerutrymmen – 33 000 kvadratmeter i Sverige och och 18 000 kvadratmeter i Finland.

Utöver däcken från Westlake erbjuder företaget bland annat lastbilsdäck från Pirelli samt entreprenaddäck från kinesiska Hilo och indiska BKT.

Leveranstidningen Entreprenad träffade för övrigt snabbväxande BKT:s Europachef Lucia Salmaso på vårens Bauma. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172