23948sdkhjf

Regummerat för mindre lastmaskiner

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Snowstar är en ny serie regummerade däck avsedda för mindre hjullastare. Enligt Gripen Wheels är däcken speciellt framtagna för vinteranvändning, men ska också kunna användas sommartid.

Vi erbjuder en regummering från en licensierad Bandag-tillverkare som gör en extra linje med regummerade vinterdäck för lastmaskiner. Gummiblandningen är speciellt framtagen för vinteranvändning och passar ypperligt för körning på snö och is. Endast stommar från kända märken används i produktionen. Eftersom slitbanan är prefabricerad och färdigvulkad när den vulkas fast i stommen är gummikvaliteten så slitstark att däcken även kan användas under sommarhalvåret utan snabbslitage, säger Göran Jeppsson, produktspecialist på Gripen Wheels, och enligt företaget även delaktig i utvecklingen av produkten.

Fördelen med en regummerad däckserie är primärt miljömässig eftersom regummering minskar såväl däckavfall som råvarubehov och utsläpp av koldioxid.

Göran Jeppsson berättar att företaget känt ett ökande behov av vinterdäck för små och medelstora lastmaskiner trots att det redan finns ett flertal märken på den svenska marknaden – vilket är en anledning till hans medverkan i utvecklingsarbetet.

Han vill inte berätta vilka tillverkare som står bakom de stommar som används, men lovar däck med bra grepp och självrensning tack vare mönstrets kraftiga klackar med djupa sajpar. Parallellt erbjuds även fälgar i motsvarande dimensioner och givetvis även kompletta hjul.

Läs också: Gripen ökar greppet om entreprenaddäck

– Det finns massproducerade fälgar för vagnar som i många fall kan användas för de maskiner vi anger. Dessa fälgar kallas med ett samlingsord för implementfälgar. Vi använder aldrig denna typ av fälg på en maskin. De fälgar vi erbjuder har kraftigare diskar, alternativt högre stålkvalitet på disken och klarar därmed den högre belastning som krävs för lastmaskiner, säger Göran Jeppsson.

Vi utrustar också alltid våra maskinfälgar med ventilskydd. För att särskilja våra lastmaskinsfälgar från standard implementfälgar har vi valt att ange våra maskinfälgar med HD = Heavy Duty. Dessa fälgar är tillverkade enligt våra egna kravspecifikationer och vi har ritning på varje enskild fälg som är godkänd av oss.

Fälgarna finns i ett urval färger anpassade till olika lastarfabrikat. Bland annat utlovas Volvo-gul, Cat-gul, JCB-gul och silvergrå. Mörkgrå och svart finns också i produktutbudet. För de kunder som har speciella önskemål ska det också kunna ordnas. Snowstar finns också tillgängliga för lastare från Terex, Case och Komatsu.

Företagets ägare och vd Pelle Fritzson lyfter också fram priset som en faktor att räkna med.

Många maskiner som jobbar med exempelvis snöröjning behöver två uppsättningar hjul, en för sommaren och en för vintern. Vi har tagit fasta på detta och erbjuder ett komplett hjulpaket där slutkunden i princip får fyra regummerade kompletta vinterhjul med fälg, för ungefär samma pris som en uppsättning nya lösa originaldäck, säger Pelle Fritzson.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

Dynapac utökar i Blekinge

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Nyhetsbrev

Uppgraderad frontsop från Drivex

Arkiv

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Hyundai svidar om

Igenkännande är något av nyckelordet när Hyundai nu lanserar en ny ”look” för sina steg V-anpassade hjullastare och grävmaskiner.

Ausa tillverkar för JLG

När JLG kompletterar sin serie med teleskoplastare neråt är lösningen att låta Ausa tillverka den nya modellen i sin fabrik i Manresa, nära Barcelona.

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

Världsunik Catgrävare banar väg i Sverige

Vid byggandet av en skogsväg, strax väster om Örnsköldsvik, används en väldigt speciell Cat-grävare – förmodligen ensam i sitt slag i världen. Ett specialbyggt schaktblad kombinerat med tiltrotator, snabbfäste och styrsystem ger maskinen helt nya kvaliteter.

Lambertsson fortsätter fossilfri satsning

Det började för bortåt 40 år sedan med utrustning för packning och betongbearbetning. Efter hand har maskinerna blivit större och fossilfri drift allt mer betydelsefull. Men rentalföretaget Lambertsson har förblivit en säker kund hos Wacker Neuson.

”Det är viktigt att fortsätta arbetet”

Trots att ”vissa delar sticker ut kostnadsmässigt” strävar Trafikverket vidare med Ostlänken. Förhoppningen är att kunna kapa kostnader genom att bygga från rätt håll.

Tank för tio timmars oavbrutet läggande

Volvos nya hjulburna asfaltläggare utlovas komma lika väl till pass i ett litet bostadsområde som på ett stort landsvägsprojekt.

Världspremiär för "smart" borrigg i Aitik

I dagarna driftsätts de första i en helt ny generation borriggar i Aitik. Beställare är Norrbottens Bergteknik som förstärker sin maskinpark med fyra automationsklara Smart Roc D65 från Epiroc.

Klart för fortsatt kalkstensbrytning

Cementa har beviljats förnyat täkttillstånd till år 2041 för de täkter som försörjer fabriken i Slite med kalksten. Beslutet från Mark- och Miljödomstolen vid Nacka tingsrätt kan dock komma att överklagas.

Glädje och sorg på veckans lista

Veckans lista präglas av maskiner – de första och den största, den dödsdömda och den snyggaste slåss om placeringarna. Men vad klickades mest? Svaret finns här!

Dags att utse Sveriges snyggaste entreprenadmaskin

Var finns Sveriges snyggaste entreprenadmaskin? Svaret ska ges på Svenska Maskinmässan på Solvalla 4 juni efter en riksomfattande tävling som nu utlyses av Leveranstidningen Entreprenad som låter sina läsare rösta fram den vinnande maskinen under våren.

Första penseldraget taget i 13-årigt ommålningsprojekt

Tidigare i dag drog Øresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart ett första penseldrag från den specialbyggda målningsplattform som är en förutsättning för att Öresundsbrons cirka 300 000 kvadratmeter stålfackverk ska vara täckt med ny målarfärg år 2032.

Peab bygger hotell i Örebro

Hon tar ledningen i Svenska Kraftnät

Swecon stöttar rally med nollvision

Swecon fortsätter sitt samarbete med Rally Sweden även i år. Bland annat har sex specialutrustade hjullastare med fokus på fossilfri drift tagits fram för att användas vid årets upplaga av det svenska rallyt i värmländska och norska skogar 13-16 februari.

Zeppelin får ansvaret för Cat i Sverige

AI ska förebygga olyckor på byggen

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Wester till Svevia

Regummerat för mindre lastmaskiner

Mer effekt trots kompakt format

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Trejon bygger för framtiden

Rototilt växer i USA och Kanada

Bygger ut djursjukhus 

Se alla Företagens egna nyheter

Varningsfyr med magnetfot.

Tunn arbetsbelysning med komposithus

Tack för ditt besök på Automässan!

Nu presenterar Gripen Wheels "Team BKT Sweden, ATV" 2020!

Blixtljus med ultratunn design

Varningsljusramp med automatisk dimfunktion

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Karlstad 22-23/1

Uppdrag Förbifart Stockholm för Linotol Armerad betong

Bakljus LED

Tävlingsprogram: Steel Race Reuse 2020

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Karlstad 22-23/1

Välkommen Daniel

BKT Tires är med och räddar regnskogen i Amazonas.

Blinto fortsätter expandera

Varningsljus med 150 grader ljusspridning

Vi söker Ekonomiansvarig

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

För en säkrare arbetsplats

Så får du optimal uppsikt runt fordonet

Ett sortiment för allas behov

Håll våra vägar säkra

En banbrytande adaptiv extraljusramp från Lazer Lamps!

Snowstar, lovande regummering för mindre hjullastare.

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Vi på KIPP Scandinavia önskar alla

Sänd till en kollega

0.125