23948sdkhjf

Cat styr upp storlekarna

Caterpillar 311 åker ut, in kommer 310 – lite lättare men betydligt produktivare hävdar Pon Equipment.

Umeå. En helt ny Cat-grävare visades upp på Load up North – Caterpillar 310 Next Generation är en helt ny modell som ersätter den lite tyngre 311 som kommer att utgå ur sortimentet.

–  310 är lite mindre, men producerar mycket mer, säger Kristian Johansson, produktchef på Pon Equipment.

Han ser en trend i att det blir allt tätare mellan storlekarna.

Han identifierar också ett behov av riktigt bra hytter även i de mindre maskinerna.

– Det blir allt viktigare med förarkomforten, även i de minsta maskinerna som man inte sitter så länge i.

Tiotonnaren ska i stora drag vara likadan som de större maskinerna i Next Generation.

– Har man kört en sån kommer man att känna igen sig – tanken är att ha kontinuitet, det ska vara samma i alla maskiner, oavsett om den väger ett eller 100 ton, kommenterar Kristian Johansson.

Pon Equipment lyfter bland annat fram att den tätade och trycksatta hytten fått ett bättre luftkonditioneringssystem, justerbara handledsstöd och ett fjädrande säte.

Reglagen beskrivs som lätta att använda, och bildskärmen ska vara intuitiv med anpassningsbara inställningar.

Maskinen har också ett stickstyrningsalternativ som ska göra det möjligt att med ett enkelt knapptryck växla från traditionella körreglage med spakar och pedaler till joystickstyrning

Pon Equipment utlovar också bättre lyftkraft, svängrörelse, transport och flexibla funktioner, genom att gräva mot bladet ska det också bli enkelt att städa upp hävdar företaget.

Andra inbyggda finesser är backkamera, arbetsbelysning, självlysande säkerhetsbälte, automatisk tomgång, automatisk motoravstängning samt effektiv hydraulik och en pump med variabel deplacement, lovar Pon Equipment.

Företaget uppger också att det ska vara enkelt att komma åt rutinkontrollpunkterna från marknivå via grupperade servicepunkter och robusta servicepaneler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093