23948sdkhjf

Veidekke möblerar om ledningen i Sverige

Nu i september tillträdde Veidekkes svenska chef Jimmy Bengtsson som koncernchef. Det har medfört en del omkastningar i ledningen för det svenska bolaget där den förre affärsområdeschefen Mats Nyström just tillträtt som vd.

Marknadspotentialen för Veidekke i Sverige är stor. Mats initiala uppdrag handlar om att förbättra lönsamheten. Med sin gedigna erfarenhet och sina egenskaper som ledare, är Mats rätt person att ta vår svenska verksamhet till nästa nivå, säger Jimmy Bengtsson.

Läs mer om Jimmy Bengtssons nya roll här.

Mats Nyström menar att målet ska nås genom att bland annat fokusera på ledarskap, kultur och värderingar.

Vi ska vara en attraktiv arbetsgivare och en attraktiv samarbetspartner för våra kunder. Nu ska jag och mina kollegor med kraft både realisera och vidareutveckla lagda strategier, säger Mats Nyström.

Även Mats Nyströms efterträdare som chef för affärsområdet ”Bygg Bostäder” har hittats internt på företaget. Affärsområdet ska framför allt specialisera och utveckla Veidekkes bostadsbyggande, men utför även omfattande kommersiella projekt i södra och västra Sverige.

Verksamheten kommer från och med 9 september att ledas av Charlotta Nilsén som kom till Veidekke hösten 2014 och närmast fungerat som chef för Veidekke Eiendom Sverige, region Riks.

Veidekkes breda verksamhet och involverande arbetssätt ger oss unika möjligheter att hantera de mest komplexa uppdragen och kundbehoven. Lyckas vi nyttja vår samlade kraft har vi en enorm konkurrenskraft. Med mina sexton år på entreprenadsidan och åtta år inom bostadsutveckling har jag byggt upp en förståelse och kunskap för helheten inom samhällsbyggnad, säger Charlotta Nilsén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125