23948sdkhjf

Fossilfri tank för alla

| Av Ulrika Andersson | Tipsa redaktionen

En mobil tankstation fylld med HVO ska minska utsläppen och öka effektiviteten på en av Linköpings största byggarbetsplatser. – Byggbranschen måste levla upp.

Linköping.  I Linköping hoppas man kunna smälla flera flugor i en smäll. Genom att ställa upp en stor bränsletank som alla på bygget kan dela på ska behovet av bränsletransporter minska och effektiviteten öka.

Läs också: Byggstart för Ebbepark

–  Det här är en smidig lösning, ett sätt att underlätta för entreprenörerna, förklarar Energifabrikens grundare och delägare Karin Varverud.

Projektet är ett samarbete mellan de kommunala bolagen Sankt Kors och Stångåstaden samt bränsleleverantören Energifabriken och Logistikkluster Östergötland.

Energifabriken levererar bränslet och den tio kubikmeter stora tanken. De övervakar dessutom stationen så att den aldrig ska stå tom.

Tankningen ska kunna ske smidigt tack vare en nyutvecklad app, som gör det möjligt för flera aktörer använda samma tank.

Genom att fylla tanken med förnybart bränsle – HVO - ska även miljön vinna, hoppas parterna bakom projektet.

–  HVO är ett dieselbränsle som fungerar i alla dieselfordon och ett sätt att snabbt sänka sina utsläpp, säger Karin Varverud.

Hon uppger att HVO minskar utsläppen med drygt 90 procent, och hänvisar till att beräkningen följer Renewable Energy Directive.

Den mobila tankstationen, som beskrivs som den första i sitt slag i landet, invigdes i mitten av augusti.

Testbädd blev ett av Linköpings största utvecklingsprojekt: Ebbepark, där 750 nya bostäder ska byggas och verksamhetsytan utökas från 30 000 till 75 000 kvadratmeter.

– Ebbeparkprojektet är en enorm omvandling, vi satsar fem miljarder och då ska vi våga – vi vill testa något nytt och tänka framåt, säger Robert Bäckström, projektledare på Stångåstaden.

– Vi räknar med totalt 80 000  leveranser till Ebbepark, därför ville vi gärna medverka till sänkta koldioxidutsläpp, säger Camilla Einarsson, logistiksamordnare på projektet.

Per Lindahl, projektledare på Logistikkluster Östergötland konstaterar att miljötänket inte alltid är på topp på byggarbetsplatserna.

– 50 procent av alla transporter är byggrelaterade och när man går förbi en arbetsplats ser man att grävmaskiner ofta går varma.

Han anser därför att det är viktigt att arbeta för en fossilfri bygglogistik.

– Det är också viktigt att vi i logistikbranschen lär oss att ta betalt för den nytta vi ger, vi måste föra fram det här som ett värde. 

Fakta HVO

  • Neste MY Förnybar diesel är 100 procent HVO (hydrerad vegetabilisk olja) och är ett helt förnybart bränsle som används i vanliga dieselmotorer.
  • Energifabrikens HVO100 framställs av fettrika vegetabiliska och animaliska restprodukter och avfall.
  • Bränslet är fritt från svavel och aromatiska kolväten.

Källa: Energifabriken

Till en början är det bara utvalda entreprenörer som kommer att använda tanken. Förhoppningen är dock att fler ska haka på.

– Det handlar mycket om kunskap, säger Camilla Einarsson.

Priset kan vara en tröskel. HVO är dyrare än reguljär diesel, men entreprenörerna slipper å andra sidan lägga dyrbar förartid på att åka och tanka, hävdar parterna bakom projektet.

– Entreprenörerna tjänar effektivitet, de slipper driftsstopp och i stället för att tanka kan de göra vad de ska, säger Per Lindahl.

Att byta bränsle väcker också andra frågor – riskerar man att motorn skadas eller att garantin inte gäller?

– Några är misstänksamma och blandar ihop HVO med andra bränslen, vår uppgift är att bidra med kunskap och svara på frågor så att användarna känner sig trygga, säger Karin Varverud.

Det finns maskintillverkare som ännu inte typgodkänt sina motorer för HVO. Enligt Karin Varverud innebär detta dock inte att bränslet är förbjudet, eller att det är skadligt för motorn.

–  Det är en missuppfattning, HVO är ett dieselbränsle som fungerar i dieselmotorer. Typgodkännandet är en testprocess och en administrativ process som fordonstillverkaren gör och eftersom det kostar pengar görs det inte förrän det finns en tillräcklig efterfrågan.

För att hyvla ner den tröskeln lovar Energifabriken att ta eventuella smällar själva – de går in med en egen garanti.

– Skulle något gå sönder står vi för kostnaderna, det har dock inte behövts hittills, säger Karin Varverud.

Hon tillägger att de flesta stora tillverkarna faktiskt har typgodkänt HVO.

–  Det gäller till exempel Volvo och Caterpillar, HVO uppfyller dessutom de amerikanska bränslekraven för användning i dieselmotorer.

Energifabriken har levererat biobränsle, främst RME (rapsmetylester) och HVO, sedan 2006. Företaget har 58 mackar och de största kunderna finns inom tunga transporter, buss och tjänstbilar.

Entreprenadsidan är dock på frammarsch, uppger Karin Varverud.

– Intresset växer, vi har haft kunder inom entreprenad sedan start men nu ser vi en allt ökande efterfrågan.

Hon hoppas att Ebbeparkprojektet ska visa att det faktiskt är lätt att minska sin miljöbelastning.

–  Byggbranschen är på väg att ta ett riktigt stort steg framåt men det är beställarna som måste trycka på, om de gör det kommer entreprenörerna att lösa det.

De kommunala bolagen ser upplägget som ett sätt att sätta press på branschen.

– Vi har inte haft med HVO i vår kravställan i de projekt som redan är igång, men vi får se vad vi kan göra i de som ska handlas upp, säger Camilla Einarsson.

– Byggbranschen måste levla upp och vi som beställare måste visa att frågan är viktig.

Robert Bäckström flikar in att det framför allt handlar om att göra det enkelt för entreprenörerna att välja HVO.

– Det ska vara lätt att göra rätt,  det kan vara känsligt att skriva in det som ett krav men vi ska se till att tillhandahålla en enkel lösning.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veckans godingar

Det lästes så in i Norden i veckan – nyheter från både Norge och Finland drog klick! Cramos holländska friare finns också med i topp och så den där fantastiska vita grävmaskinen så klart. Men, vad klickades mest? Svaret finns här!

Topplistan: Största byggarna i Sverige

Toppen på listan över byggföretag med störst omsättning i Sverige ser ut som den brukar. 2018 toppade Peab före Skanska och NCC. JM behåller sin fjärdeplats. Det mesta talar dock för att Veidekke, som nästan tredubblat sin omsättning de senaste fem åren, rusar förbi redan i år.

Steelwrist vässar i Sverige och Danmark

Regeringen efterlyser plan för järnvägsunderhåll

Trafikverket har fått regeringens uppdrag att upprätta en långsiktig plan för underhåll av järnvägen och att utreda möjligheterna att avvisa järnvägsfordon som skadar järnvägsanläggningen

Fjärrstyrda lastare kan revolutionera virkeshantering

Fjärrstyrda lastmaskiner kan effektivisera arbetet på virkesterminaler. Den övertygelsen står bakom ett utvecklingsprojekt där bland annat Mittuniversitetet, Volvo och SCA samarbetar med målet att samma operatör ska kunna ta hand om lastning och lossning på flera virkesterminaler.

Nyhetsbrev

Ännu ett klartecken för utbyggt slutförvar

Nu har även Mark- och miljödomstolen tillstyrkt SKB:s ansökan om att bygga ut det existerande slutförvaret för låg- och medelaktivt drift- och rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken, SFR, i Forsmark.

Arkiv

Prestigefullt pumpuppdrag

Hög tid för optimerad sprängning under jord

Sprängningsprocessen i underjordsgruvor ska bli både säkrare och mer produktiv. Det lovar Epiroc och Orica som nu inlett ett samarbete i syfte att utveckla ett semiautonomt sprängladdningssystem.

Reportage
"Det är en helt fantastisk spont"

Den färgsprakande skyskrapan drar blickarna till sig. Frågan är dock om inte grunden är minst lika intressant.

Peab helägare i stombyggare

Smidmek, som redan är en väsentlig del i Peabs utbud av bland annat förtillverkade stommar i stål och betong ägs nu i sin helhet av Peab.

Reportage
Rör med restriktioner

Säkrare kranlyft med AI

NCC har identifierat tunga lyft med kranar som ett högriskområde. Därför samarbetar företaget nu med bland annat Edins Byggkranar och Microsoft för att testa möjligheterna att öka säkerheten med hjälp av AI-teknik.

1

Forskningsmiljoner till byggsäkerhet

Jan Johansson, vid Luleå tekniska universitet, tilldelas 3 277 000 kronor av Afa Försäkring för att kartlägga internationell forskning inom säkerhet kopplad till byggverksamhet, erfarenheter från säkerhetsparker och säkerhetsarbete i svensk byggindustri.

Finsk importör tar över Beck Maskin i Sverige

Beck Maskins svenska verksamhet får finsk ägare. Det är maskinimportören KH-Koneet Group som tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Beck Maskin Sverige AB.

Budet på Cramo är holländskt

Slarv dödar på bygget

Slarv är den enskilt viktigaste orsaken till olyckor på byggarbetsplatserna. Det anser sju av tio chefer inom stadsbyggnad, enligt en färsk Novus-undersökning som utförts på uppdrag av Byggcheferna.

Magni saluförs av Kranlyft i England

I april blev Kranlyft exklusiv distributör för Magnis produkter på den svenska marknaden. Sedan 1 november har uppdraget utvidgats till att även omfatta södra England.

Koldioxidfri cement

Säkrare i gruvan med sydafrikansk hjälp

Gruvbrytning och tunneldrivning under jord ska bli ännu säkrare i Sverige, lovar Epiroc, som nu lanserar sydafrikanska New Concept Mining på den svenska marknaden – ett nyligen förvärvat företag som specialiserat på främst bergförstärkning i tuffa miljöer.

Reportage
Motsatsernas maskin

Pontus Eriksson trivs i sin lilla men urstarka och skräddarsydda storstadsmaskin – den kritvita Hydreman har bland annat fått lastbilstuta, specialstol, klädd hytt och inbyggd ”dammsugare”.

Professor prisas för autonoma drönare

Det fastnade ni för i veckan

Branschen fick sina fiskar varma. det tisslades om uppköp och det byggs och renoveras samtidigt som konkurserna ökar-- mycket att läsa på entreprenad.com alltså, men vad lästes allra mest? Svaret finns här!

Cramo förhandlar med ny ägare

Cramos ägare står inför ett intressant dilemma. De har att ställning till ett uppköpsbud från en icke namngiven aktör som uppenbarligen vill växa snabbt i bland annat norra Europa.

Olofsfors prisade på hemmaplan

Transportföretagen tar över Vintervägforum

Hon blir ny kommunikationschef på WSP

Hon är Hydroscands nya vd och koncernchef

Svevia bygger i Norrköping

Fler slangbussar i Stockholm

Han tar över vd-stolen i Xylem Sverige

SSM internrekryterar vd

Ledare: Prislapp med frågetecken

Utbyggt slutförvar i Forsmark godkänt

Han tar över som Sandvik-chef

Våtmarker återställs

Hydroscand lanserar e-handel i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Personligt bemötande är bara förnamnet

Blåspot till din truck ökar säkerheten

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Behöver du uppdatera dina bakljus?

Lys upp din vardag

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

Personlarm GSM/GPS

Vinga - robust varningsljusramp

Håll dina extraljus fräscha

Idrott ska inte vara en klassfråga!

Akustisk backvarnare

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Skydda ditt startbatteri

Pontus Överhem – chef för nytt affärsområde på Linotol

Ljustest - Vi har två vinnande ljusramper

Enkelt att uppgradera extraljus till LED-ljus

Utmärkt elektriskt skydd - Vulktejp

Starthjälp Startbooster

Kipp pratar om LONG-LOK

Vill du vinna en Linear 18 Elite?

Självsugande centrifugalpump för industrier

Känn dig tryggare på arbetsplatsen - Brandfilt från Nexa

Bli guidad i belysningsdjungeln

Buntband med ståltunga

Möt Metso på Euro Expo

Sänd till en kollega

0.247