23948sdkhjf

Doosan och Engcon i europeiskt samarbete

Doosan och Engcon utökar samarbetet i Europa. Under hösten levereras, enligt ett färskt avtal, de första grävmaskinerna fabriksförberedda för att utrustas med Engcons tiltrotator, styrsystem och fästen.

Våra produkter har länge varit en nordisk företeelse och nu ser vi en tydlig trend att Europa börjar öppna sig för att använda tiltrotatorer och våra system. Då är förberedda grävmaskiner en smidig väg för att nå fler slutkunder, säger Engcons vd Krister Blomgren.

Fördelen för våra slutkunder är att de får en mycket snabbare leverans – grävmaskinen de köper är förberedd för en Engcon tiltrotator. Det är ett viktigt steg i vår strävan att ständigt förbättra vår service, säger Krister Blomgren.

Enligt Engcon effektiviseras grävarbetet med upp till 50 procent med hjälp av tiltrotatorn, men väl så viktigt är att den också förvandlar grävmaskinen till något av en redskapsbärare och ökar användningsmöjligheterna avsevärt.

Tillsammans med ett automatiskt – och säkert – snabbfäste blir det dessutom enkelt att byta verktyg, vilket ger ett mer flexibelt och effektivare arbetssätt. För de nordiska maskinförarna är det inte längre en nyhet utan hårda fakta. Erfarenheten och kunskapen börjar nu sprida sig ut över världen. Därmed ökar även intresset från grävmaskinstillverkarna som i allt större utsträckning tecknar avtal med de företrädesvis svenska tillverkarna av tiltrotatorer. Branschens egen bedömning är att ungefär 98 procent av tillverkningen sker i Sverige.

Vi är glada över att använda Engcon som en av våra partners för styrsystem och tiltrotatorer. På grund av den starka tillväxten på denna marknad kommer vårt partnerskap att ge ökad arbetseffektivitet för att svara på våra återförsäljares och kunders efterfrågan, säger Kevin Lynch, Doosan Infracore Europes chef för marknadskommunikation.

Samarbetet innebär också att Doosan och Engcon kommer att delta på olika mässor och evenemang tillsammans med premiär på Quarry Days, nära Prag 17-19 september. Det långsiktiga målet är att det samarbete som inletts i Europa efter hand ska utökas till att även omfatta resten av världen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078