23948sdkhjf

NHL-mästare uppfyller dröm på auktion

För Stanley Cup-mästaren Johan Franzén uppfylldes en barndomsdröm då han kunde ropa in en helt egen ishockeyrink på en av Klaraviks auktioner där annars maskiner och fordon brukar dominera utbudet.

Johan Franzén hann med att vinna Stanley Cup med Detroit Red Wings och VM-guld med Tre Kronor innan han spelade sin sista NHL-match för snart fyra år sedan. Även om den aktiva karriären fick ett abrupt slut efter upprepade hjärnskakningar brinner fortfarande kärlekens låga till ishockey. För den i dag 39-årige Johan Franzén är nu en barndomsdröms på väg att uppfyllas – drömmen om en egen ishockeyrink.

Möjligheten uppstod då Mjölby kommun bjöd ut sin gamla rink, inklusive plexiglas och glasskivor till långsidorna, på en av Klaraviks auktioner.

 Jag älskar Klaravik och är inne i stort sett varje dag och kikar. Tidigare har jag köpt en liten lastbil och en dumper. Och nu letar jag efter material, som marksten. Det finns mycket roligt, men just det här var ju något alldeles extra, säger Johan Franzén.

Efter en budgivning som till slut stannade på 66 000 kronor,kunde slutligen det ärrade NHL-proffset ta hem ytterligare en seger även om den fullstora isrinken med sina 60x30 meter inte fick plats i prisskåpet.

– Mot slutet blev det många om budet. Och jag fattar det. Vilka hockeyälskare vill inte ha en egen hockeyrink? För mig är det en barndomsdröm som går i uppfyllelse, helt klart, säger Johan Franzén, som framför allt ser rinken som ett sätt att ge såväl de egna sönerna Eddie-Bo och Oliver som andra barn i Linköping ökade möjligheter att utöva en sport de älskar.

 Jag har redan gjutit betongplattan som behövs vid vårt lantställe. Ungefär en tredjedel av rinken lär gå åt dit. Sedan får vi se om jag kan hjälpa till med resten av delarna på ett vettigt ställe i stan (Linköping) för barnen där, säger Johan Franzén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125