23948sdkhjf

Manitou hårdsatsar på liftar

26 miljoner euro investeras nu av Manitou i byggandet av en fabrik för arbetsplattformar i nordvästra Frankrike, i en region där företaget redan har fem fabriker. Satsningen görs för att möta ett förväntat ökat behov av produkttypen i främst Europa och Nordamerika.

Manitou är så här långt mest känt för sina teleskoplastare, men arbetsplattformarna är på stark frammarsch. Det Ancenis-baserade företaget har just påbörjat byggandet av en fabrik för företrädesvis bomliftar i Candé, inte mer än tre kilometer från företagets första produktionsanläggning för arbetsplattformar.

Satsningen görs för att möta en förväntad ökad efterfrågan i Europa, och inte minst i USA som så sent som i slutet av förra året blev en prioriterad marknad för koncernen.

Marknaden för arbetsplattformar ger stora möjligheter till tillväxt i koncernen. Den blir allt viktigare för fler och fler rentalföretag, en grupp som utgör majoriteten av våra kunder i det segmentet. Satsningen ger oss en modern fabrik, skräddarsydd för terränggående arbetsplattformar medan den befintliga anläggningen kan fokusera på plattformar för industrin. Samtidigt kan vi ta till vara och utveckla den kompetens som redan finns i regionen, säger den blivande platschefen Sylvain André, som redan i dag ansvarar för Candéanläggningen.

Den nya anläggningen omfattar en byggnad på cirka 18 000 kvadratmeter på ett 80 000 kvadratmeter stort markområde och ska enligt nuvarande planer tas i drift under första kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094