23948sdkhjf

Rosa maskinband tar strid mot cancer

Även i år kommer Olofsfors att auktionera ut ett par rosa skogsmaskinsband till förmån för cancerforskning. Det har företaget gjort sedan 2010, vilket hittills genererat närmare 800 000 kronor till kampen mot cancer.

2010 gjorde en av de anställda på Olofsfors kopplingen mellan Rosa bandet och de skogsmaskinsband som företaget tillverkar och levererar världen över. Det innebar starten på en tradition som nu kan fira tioårsjubileum. Varje år har företaget auktionerat ut ett par rosa skogsmaskinsband till förmån för cancerforskning, vilket hittills resulterat i närmare 800 000 kronor.

Olofsfors engagemang och kommunikation att det finns rosa band och det finns rosa skogsmaskinband blev verkligen lyckat förra året. Pengarna från auktionen bidrar till bröstcancerforskning men även stöd till drabbade och närstående. Vi är oerhört tacksamma över att samarbetet fortsätter. Det gör att vi kan driva arbetet vidare för att nå vår vision att ingen ska drabbas av bröstcancer, säger Marit Jenset, generalsekreterare Bröstcancerförbundet.

Nu under oktober kommer ett par rosa skogsmaskinsband att auktioneras ut på företagets hemsida. Förhoppningen är att överträffa fjolårets 155 000 kronor som blev resultatet efter en hård kamp mellan Ponsse och estniska MFO OÜ som till slut lämnade det högsta budet.

— Det blir tufft att överträffa fjolårets rekordbelopp, men vi hoppas att fler företag än vi ser värdet av auktionen och att vi tillsammans kan bidra med ännu ett rekord för att hjälpa till att driva forskningen vidare, säger företagets vd Göran Nyberg.

Det är inte förrän man själv drabbas man inser vikten av alla de insatser som görs för att bekämpa cancer. Pengar till forskning, vårdbehandling och inte minst stödet till alla anhöriga behövs alltid, säger Göran Nyberg, som själv drabbades av hudcancer under 2018, men som i dag är helt frisk.

Han är långt ifrån ensam på företaget att vara drabbad av sjukdomen.

För mig som själv har drabbats av cancer, men som tack och lov blivit friskförklarad är det beundransvärt med en arbetsgivare som vill engagera sig och hjälpa till att bekämpa cancer, säger exempelvis Karin Österlund som är en av flera drabbade på företaget.

Bland de drabbade f inns även företagets underhållschef Leif Åke Holmlund.

Jag har själv genomgått en botande prostatabehandling. Förutsättningarna är mycket bättre i dag för de som har drabbats av cancer, då forskningen snabbt går framåt. Jag är glad att jag lever i dagens samhälle då möjligheten att bli botad och leva ett fullgott liv är betydligt större nu än tidigare, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094