23948sdkhjf

Magnus fick bästa tiden

Dag två avklarad i Caterpillars förarmästerskap och särskilt en av de svenska förarna ligger bra till.

Cat Operator Challenge tuffar vidare i Malaga, två av tre tävlingsdagar är avklarade och Pon Equipment uppger att dag två blev framgångsrik för det svenska laget.

Det gick kanske extra bra för Magnus Rundberg, som tävlade i ”Load me up” och ”Yoga balls”.

–  Känslan är bra efter dagens tävlingar,  säger Magnus Rundberg från Hässleholm, i ett pressmeddelande.

”Load me up”  innebär att använda en hjullastare och lasta exakt 30 ton grus i en dumper.

”Yoga balls”  går ut på att med hjälp av spakstyrning köra en bandgrävmaskin runt en bana och placera Yogabollar på exakt rätt ställen.

– Jag är nöjd med dagen. I hjullastargrenen hade jag bästa tiden i gruppen och i grävmaskinsmomentet var körtiden en av de  bästa men jag fick tyvärr ett tidstillägg då jag råkade välta en av banans koner, säger Magnus Rundberg.

Enligt Pon Equipment presenterades inga sammanställda resultat under onsdagen, de kommer först efter torsdagens tävlingar.

Magnus Rundberg antas dock ligga väldigt bra till i den totala toppen.

– Jag försöker att inte tänka på slutresultatet. Det handlar som alltid att ta det lugnt och försiktigt. Dessutom har nervositeten lagt sig. Men jag vet att det finns åtminstone en förare som gjort en fantastisk tid på min sista bana så det blir svårt att slå. Men visst finns det goda chanser att göra ett bra totalresultat, säger Magnus Rundberg.

– Det är roliga tävlingsgrenar som passar mig och vi är ett gott gäng. Vi har på kort tid kommit varandra mycket nära i det svenska laget.

Det som återstår för hans del är grenen  "Lift me up", det vill säga att manövrera en grävmaskin genom en hinderbana med ett lyft betongblock.

I dag torsdag är sista tävlingsdagen. De tre förare som ligger i topp när allt är sammanräknat går vidare till VM-finalen, som arrangeras i Las Vegas under Conexpo nästa år.

Totalt deltar 29 förare från 15 olika länder.

Det svenska laget består av Janne Hirsikangas från Askersund, David Tomasson från Strömsund och Magnus Rundberg från Hässleholm.

– Vi har en bra känsla i laget. Även om alla tävlar individuellt så har vi en fin sammanhållning  där alla peppar och stöttar varandra och delar med sig av sina erfarenheter, säger Pon Equipments Joakim Lundberg, en av Sveriges lagledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08