23948sdkhjf

Ny generation minidumprar

Ett par rejält uppdaterade minidumprar från japanska Canycom lanseras nu i Sverige av Bengt Bergs Maskinservice i Partille. Båda modellerna har flaken monterade på svängkrans och kan levereras med svenskkonstruerad, självlastande skopa.

De Japantillverkade minidumprarna har en i grunden robust konstruktion med hela chassikonstruktionen i stål och Hardoxstål i korgen. Bengt Bergs Maskinservice har representerat tillverkaren i Sverige sedan 1986 och säljer cirka 40 maskiner under ett normalår, flertalet till uthyrningsföretag.

Förhoppningen är att försäljningen ska öka nu när företaget kan erbjuda ett par kraftigt moderniserade modeller. Först ut är S120 och S300 som nu kan levereras med självlastande skopa, konstruerad och monterad i Sverige.

Skopans rörelse i höjdled medger fem centimeters undergrävning, vilket, enligt den svenske leverantören, underlättar lastning utan att material lämnas kvar på backen. Vid behov kan skopan monteras av och placeras i en medtagbar ställning. Lastarskopan till S300 kan dessutom användas som en förlängning av själva flaket, vid exempelvis tippning ner i schakt eller vid husvägg.

Med korgarna monterade på svängkrans kan de svängas och tippa i 180 graders vinkel.

S120 som ersätter S100 lastar 1,2 ton, 200 kg mer än föregångaren. Förarplatsen har förbättrats med större utrymme framför förarstolen. Maskinen har enkelt fällbar ROPS-båge och egen spak för lastarskopan när sådan är monterad. Arbetsbelysningen med LED-lampor har fått bättre placering.

S300 är med lastkapacitet på tre ton den största modellen i serien och ersätter S25A. Den nya Kubotamotorn på 46 hästkrafter är anpassad till miljökraven i steg 5, bland annat med hjälp av partikelfilter. Maskinen är 15 centimeter smalare (1 620 millimeter) än föregångaren. Rotorljus på taket och LED-belysning både fram och bak är standard. Förarstolen är roterbar 180 grader utan att man behöver ändra stolens inställning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094