23948sdkhjf

Robust hjuldumper för tuffa jobb

Bengt Bergs Maskinservice kompletterar utbudet av hjulburna dumprar från Ausa med en modell som lastar tre ton.

Vid årsskiftet 2019-2020 tog Bengt Bergs Maskinservice, BBM, över rollen som generalagent för Ausas hjulgående dumprar. Totalt erbjuder den spanska tillverkaren 15 modeller med kapacitet att lasta mellan ett och tio ton. Samtliga modeller kan tas hem på förfrågan, men BBM har valt att lagerhålla maskiner med kapacitet att lasta mellan 1,2 och 3,5 ton.

Läs mer här.

Det senaste tillskottet, D300AHG, väger in på 2,7 ton och har en lastvikt som anges till tre ton.

Enligt BBM:s säljare Martin Svensson kan användaren bland annat räkna med en produkt med lång livslängd. En väsentlig anledning är att nykomlingen hämtat ett flertal vitala komponenter från sina större syskon och därför är dimensionerade för tuffa arbeten. Bland dessa komponenter nämns chassi, hydrostatdrift och kylsystem.

Han betonar att den nya modellen i mångt och mycket påminner om den något större D350AHG.

Den största skillnaden är att det sitter en mindre motor i den som klarar sig utan partikelfilter, och att maximal lastvikt är 3 000 kg i stället för 3 500 kg. De har båda svängbart flak 180 grader, fyrhjulsdrift och en rymlig och säker förarplats som du kan kliva upp till ifrån båda hållen. Alla funktioner sitter samlade i en joystick, säger Martin Svensson.

Eftersom flaket saknar överhäng över framhjulen så är även sikten över framhjulen god, vilket annars kan vara ett problem för dumprar som ofta körs på trånga arbetsplatser. För den som så önskar finns även kameror.

Drivkälla är en steg V-anpassad fyrcylindrig diesel från Kubota på 25 hk utan dieselpartikelfilter.

Enligt tillverkaren har nykomlingen en topphastighet på 17 km/h och utlovas klara lutningar på upp till 46 procent. Tråget ska rymma knappt 1 600 liter och tipphöjden anges till 94 centimeter.

I transportläge anges höjden till 194 centimeter med nedfälld störtbåge längden till 404 centimeter och bredden till 184 cm bred.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094