23948sdkhjf

Innovationens mästare finns i Strömsund

Monica och Stig Engström, ägare till Engcon, tilldelades nyligen utmärkelsen som årets Innovation Champion vid Guldgalan, den jämtländska företagargala vars målsättning är att lyfta fram företagandet i länet.

För oss har det alltid varit självklart att stötta utvecklingen av företagandet i Norrlands inland. Ett starkt företagande här uppe gynnar inte bara våra lokala samhällen utan också oss på Engcon. Detta är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta vara den världsledande aktör vi är i dag med bas i Strömsund och Östersund. Därför är det både kul och hedrande att detta arbete uppmärksammas, säger Monica Engström som tog emot priset på galan.

Priset tilldelas en person eller personer med stark drivkraft och entreprenörsanda som bidrar till att skapa en positiv kraft för Jämtland och länet i stort. Bland annat värdesätts vinnarmentalitet och mod att bryta ny mark.

Juryn lyfte fram ett flertal faktorer som motiv för valet.

Med en passion för den bygd de lever och verkar i har Monica och Stig Engström under många år inte bara lagt tid på sin egen resa med Engcon, utan envist och lojalt stöttat lokala entreprenörer att utveckla sin innovationskraft. Det i sin tur har skapat en framtidstro och gnista i Strömsunds kommun som också spiller över till andra delar av Jämtlands län.

Monicas förmåga att skapa framgångsrikt entreprenörskap har länge haft stor betydelse för ett mer näringslivsvänligt Strömsund. Genom att investera i start upbolag inom ny teknik bidrar hennes egna bolag i Monen-koncernen till att främja teknisk kompetensutveckling i Norrland.

Med en imponerande ambitionsnivå har Stig utan att tveka tagit Strömsund till världen. Hans kärlek till sin hembygd och ansvar för densamma har format Engcon till det lokala-globala företag det är i dag. Mycket målmedvetet och med kunden i fokus har han byggt en världsomspännande verksamhet med rötterna stadigt förankrade i den jämtländska myllan. Industrialism och företagande i Norrlands inland tycks vara ett vinnande koncept.”

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109