23948sdkhjf

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

I en tid när det blir allt mer fokus på resursförbrukning ökar också trycket på begagnathandel där auktioner tycks spela en allt viktigare roll. Ett exempel är Klaravik som sedan starten 2012 har ökat försäljningen av maskiner och utrustning inom i första hand entreprenad, lantbruk och bygg undan för undan. 2017 såldes objekt för 600 miljoner kronor, 2018 steg siffran till dryga 900 miljoner kronor. 2019 översteg för första gången auktionsomsättningen en miljard kronor i Sverige.

Med en sammanlagd auktionsomsättning som anges till 1,5 miljarder kronor ökades försäljningen med närmare 60 procent jämfört med året innan.

Företaget befinner sig i ett offensivt skede. Under året har 60 heltidsanställda blivit 80. Utöver huvudkontoret i Karlstad har en webbutvecklingsavdelning etablerats i Lund samtidigt som det plockats in fler auktionsmäklare spridda över Sverige. Sammantaget finns i dag 36 auktionsmäklare och medarbetare inom konkurs och återtag runt om i Sverige

Vår lokala närvaro är helt klart viktig. Ett samtal till oss ska aldrig känns långt borta, oavsett om företaget ligger i Boden eller Ystad. Sedan är inte vi framme än, och mycket finns att utveckla, säger Christian Lenander, en av delägarna i företaget.

Omsättningen för företaget, som också bedriver verksamhet i Norge, Danmark och Polen, hamnade kring 160 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094