23948sdkhjf

Ausa tillverkar för JLG

När JLG kompletterar sin serie med teleskoplastare neråt är lösningen att låta Ausa tillverka den nya modellen i sin fabrik i Manresa, nära Barcelona.

Ausa har satsat allt större krafter på att lyckas globalt. Bland annat har runt tolv miljoner euro investerats under de senaste fem åren för att huvudsakligen utveckla säkrare, mer produktiva och inte minst mindre miljöbelastande maskinmodeller. Exempelvis presenterades förra året företagets första eldrivna modell.

Och det har givit resultat – av förra årets omsättning på 86 miljoner euro hänförs cirka 70 procent till internationella marknader. Nu tar företaget ytterligare ett kliv för att förstärka sin ställning globalt – ett tioårigt samarbetsavtal med amerikanska JLG.

Med utgångspunkt från Ausas T144T har nu Skytrak 3013 tagits fram, en kompakt modell som fyller på JLG:s teleskoplastarserie neråt. Med 2,4 tons vikt, 1,22 tons lastkapacitet och en lyfthöjd på fyra meter blir maskinen lätt att transportera, lätt att manövrera även på begränsade ytor och stark nog för att klara flertalet arbetsuppgifter som kan vara aktuella.

Drivkälla är en Kubota-diesel på 19 kilowatt, 26 hästkrafter. Till det kommer hydrostatisk transmission med drivning på alla fyra hjulen och bakhjulsstyrning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094