23948sdkhjf

Case lyfter begagnat till ny nivå

På förra årets Bauma lanserade Case sin version av certifierade begagnade maskiner. Nu har den första maskinen i satsningen registrerats. Först ut blev en 2050M bandschaktare hemmahörande hos brittiska LDH Plant.

Bland annat Caterpillar, Volvo och Komatsu har sedan några år erbjudit det som kallas Certified Used Machines, en rejäl upprustning av en äldre maskin till praktiskt taget nyskick med tillhörande garantier, dock till en kostnad som kraftigt understiger priset av en ny maskin.

På 2019 års Bauma lanserades samma service även hos Case som omedelbart inledde en omfattande utbildning bland sina representanter runt om i världen för att förbereda dem inför det kvalificerade certifieringsarbete som krävs för berörda maskiner.

Vi lockades av det här erbjudandet redan från början. Det har funnits ett glapp mellan fabriksnya och begagnade maskiner som den här lösningen fyller, säger Michael Ward, vd för LDH Plant, som med basen i Newport, inte långt från Cardiff, är en av Case representanter i Storbritannien.

Det här är den första av ett flertal maskiner som vi kommer att registrera i det här programmet. Våra tekniker har fått all utbildning som behövs för att klara uppgiften.

Kraven på maskinerna är hårda. Till att börja med får inte åldern överstiga fyra år. För det kompakta maskinprogrammet får användartiden inte överstiga 3 000 timmar medan gränsen för heavy duty-maskiner är 6 000 timmar.

På vägen mot certifiering krävs därutöver en genomgång av mer än 120 kontrollpunkter. Varje komponent som inte klarar genomgången byts, enligt företaget, ut mot en passande orginaldel.

Vi vet att den långsiktiga ägandekostnaden har en nyckelroll då beslut tas om maskinköp. Den här lösningen gör att det kan uppnås utan att våra kunder behöver kompromissa med kvaliteten. Vår certifiering garanterar att varje maskin har prestanda som en ny. Processen är både noggrann och tuff, vilket är den bästa vägen att garantera kvaliteten, säger Jean-Philippe Soussan, global chef för remarketing inom Case entreprenadverksamhet.

Maskiner ingående i Certified Used-programmet kan numer, liksom en stor del av tillverkarens övriga begagnade maskiner, hittas på den digitala marknadsplats som erbjuds av Mascus.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096