23948sdkhjf

Lättviktigt men jätteviktigt

Låg vikt, enkel hantering och hållbart är argument som Honeywell använder när företaget nu lanserar en ny generation räckesnät i stål från Combisafe.

Året var 1993. Östersundsbaserade fallskyddsspecialisten Combisafe lanserade då ett räckesnät i stål som tillförde helt nya dimensioner till fallskydd för bland annat byggarbetsplatser. Praktiskt taget över en natt blev säkerheten för byggnadsarbetare blev avsevärt högre runt om i världen.

Sedan 2010 ägs företaget av amerikanska Honeywell, men räckesnätet som numer benämns Steel Mesh Barrier (SMB) spelar fortfarande en viktig roll i företagets breda utbud av säkerhetsprodukter. Utvecklingen går dock vidare och en helt ny generation har just visats fram för marknaden.

Detta stålbarriärsystem ger den slags hållbarhet som inte går att åstadkomma i lätta aluminiumsystem. Dess lättviktiga styrka, flexibilitet och manövrerbarhet kan bidra till att minska skador och förebygga utmattning hos byggarbetare, och dessa fördelar kan leda till tidsbesparingar som i sin tur ger ökad produktivitet på jobbet och snabbare arbetsomställningar, säger Luca Favarin, produktchef på Honeywell.

Den nya generationen beskrivs som lättare och mer flexibel än föregångarna, vilket tillsammans med en ny design utlovas göra fallskyddssystemet lättare att lyfta, flytta, transportera och installera.

Två versioner finns tillgängliga i paneler om 12 och 14 kilo, som båda uppfyller kraven för klass A och klass ABC. Enligt tillverkaren väger systemet nästan 30 procent mindre än företagets äldre räckesnät och hör därmed till de konstruktioner bland certifierade stålskyddsbarriärer som väger minst per meter i sin klass.

Tillverkaren lyfter fram några speciella lösningar som bidrar till ökad säkerhet:

  • Täta och flexibla nät minskar risken för personskador vid fall mot räckesnätet och minskar risken att byggnadsmaterial faller ner.
  • Förstärkta sidostänger minimerar skador vid hantering.
  • Sluten fotlist skyddar mot nedfallande föremål.
  • Svetsat nät förbättrar motstånd och hållbarhet.
  • Hög fotlist ger extra skydd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078