23948sdkhjf

”Quickchange är vårt största utvecklingsprojekt någonsin”

Rototilts ledning har stora förhoppningar på sitt nya ”kompromisslösa” snabbkopplingssystem. – Jag fick både dubbel- och trippelkolla siffrorna, det kändes nästan för bra för att vara sant.

Som Leveranstidningen Entreprenad redan berättat har Rototilt tagit fram ett eget snabbfästessystem – Rototilt Quickchange.

Företaget uppger att ambitionerna varit extremt höga i arbetet med att ta fram produkten, som ska kunna levereras redan i april.

– Effektivitet och säkerhet måste gå hand i hand. Rototilt Quickchange säkerställer nu att maskinförare får både och, oavsett vad de jobbar med och oavsett hur grävmaskinen är bestyckad, uppger Sven-Roger Ekström,  produktchef på Rototilt, i ett pressmeddelande.

Företaget lyfter bland annat fram att den nya konstruktionen ska öka hydraulflödet och hävdar att det ska bli upp till 50 procent högre än konkurrerande lösningar

– Det är fördelen med att bygga från grunden. Vi har inte nöjt oss med att försöka förbättra delar av en gammal lösning. Vi har valt en helt kompromisslös väg framåt, säger Niklas Bjuhr Vice President R&D på Rototilt, i ett pressmeddelandet.

Flera patentsökta lösningar ligger till grund för produkten och Rototilt uppger att man genom att ta över produktutvecklingen för hela systemet kan driva tekniken framåt på ett helt nytt sätt.

–  Quickchange är vårt största utvecklingsprojekt någonsin och öppnar upp helt nya möjligheter för grävmaskinsförare och våra samarbetspartners, men även för oss som företag. Vi gör den här satsningen till följd av en stor efterfrågan från kunder som önskar se en helhetslösning från oss där vi tar hela produktansvaret, säger Sven-Roger Ekström.

Rototilt lyfter fram att företagets eget säkerhetslås, Securelock kommer att vara standard i Quickchange.

– Det helautomatiska snabbfästessystemet innebär dels en enorm effektivitetsökning då grävmaskinsföraren inte ens behöver lämna hytten för att byta mellan olika hydrauliska redskap. Samtidigt ökar säkerheten markant då ingen behöver röra sig runt maskinen i samband med redskapsbyten eller behöver oroa sig för tappade eller pendlande redskap, säger Sven-Roger Ekström.

Enligt Rototilt visar tester dessutom att livslängden ökar rejält.

– Jag fick både dubbel- och trippelkolla siffrorna, det kändes nästan för bra för att vara sant. Men här har vår utvecklingsavdelning återigen överträffat sig själv, säger Per Väppling Vice President Marketing & Sales på Rototilt, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096