23948sdkhjf

Nytt kvarter i Barkarbystaden

300 bostäder, en livsmedelsbutik och kommersiella lokaler ska byggas i Järfälla.

Den 3 februari godkände Järfälla kommun ett markanvisningsavtal med Åke Sundvall Projekt AB.

Markanvisningen gäller ett nytt centralt kvarter som ska byggas vid den planerade tunnelbanan i Barkarbystaden i Järfälla.

Tanken är att det ska byggas totalt cirka 300 bostäder, hyresrätter, bostadsrätter och/eller ägandelägenheter, en medelstor dagligvarubutik (där Coop är tilltänkt hyresgäst), samt lokaler för mindre butiker i fronten mot Barkarbyvägen och Sveatorget.

Det är tredje gången Åke Sundvall investerar i Barkarbystaden.

– Åke Sundvall har tidigare utvecklat och byggt ett mycket omtyckt och prisbelönat kvarter med hög kvalitet vid Stora torget i Barkarbystaden. Jag ser därför mycket positivt på att de återigen väljer att investera och bygga i Barkarbystaden, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över avtalet med Åke Sundvall. De har ett väl genomarbetat koncept för att skapa ett livfullt och modernt kvarter mittemot tunnelbanestationen på Sveatorget som kommer att bli Barkarbystadens mest centrala plats, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation, i samma pressmeddelande.

– Kvarteret kommer kunna bidra till ett rikt stadsliv med många olika typer av verksamheter där dagligvarubutiken blir kvarterets kommersiella ankare.   Jag är övertygad om att det här kvarteret kommer att leva väl upp till vår vision om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Martin Sundvall, vd Åke Sundvall Byggnads AB, i pressmeddelandet.

Byggstart planeras till 2021.

Markanvisningsavtalet avser fastigheten Barkarby 2:63 inom detaljplan för Barkarbystaden III och omfattar en total byggrätt om 25  500 kvadratmeter ljus BTA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08