23948sdkhjf

Högt söktryck gav byggföretaget ett svårt men lyxigt problem

Tre nya projektchefer förstärker Åke Sundvall

Åke Sundvall har mycket att göra, i pipeline ligger över 4 000 planerade bostäder och för att klara det har företaget anställt tre nya projektchefer: Maria Ellbrant, Victoria Agirman och Therese Ericsson.

Maria Ellbrant får rollen som senior projektchef. Hon har under de senaste tio åren arbetat på Riksdagsförvaltningen, där hon varit chef för projektenheten på fastighetsenheten.

Maria Elbrant är utbildad civilingenjör i väg- och vattenbyggnadsteknik från KTH och har också arbetat som projektledare på Forsen Projekt och som konstruktör på Scandiaconsult.

Victoria Agirman blir biträdande projektchef. Hon kommer till en början primärt att arbeta med Åke Sundvalls flertalet projekt i Barkarbystaden. Victoria Agirman är utbildad byggnadsingenjör från Örebro Universitet, hon kommer närmast från rollen som projektingenjör på Zengun där hon bland annat har arbetat ombyggnationen av Gallerian i Stockholm. Åke Sundvall lyfter också fram att hon har erfarenhet av kommunala planprocesser från sin anställning i Vallentuna kommun.

Therese Ericsson blir också biträdande projektchef. Hon kommer framförallt arbeta med Åke Sundvalls projekt i Uppsala och Stora Sköndal. Therese Ericsson har en kandidatexamen i fastighetsutveckling från KTH, hon kommer senast från en konsultroll på PE Teknik och Arkitektur där hon arbetat med projekt-/processledning och som rådgivare i frågor kopplat till hållbarhets-, stadsutvecklings- och exploateringsfrågor. Hon har också varit projektledare på Exploateringskontoret Stockholms stad, med helhetsansvar för exploateringsprojekt från första idé fram till färdigställande.

– Vi är mycket glada över att växa ytterligare och att stärka upp vår organisation med en så kompetent och härlig trio som Maria, Victoria och Therese utgör. Deras erfarenheter och kompetenser inom bostadsbyggande, projekt- och processledning samt hållbarhet är helt i linje med våra fokusområden och viktiga för oss i vår strävan om att skapa stadens mest omtyckta områden, säger Hanna Lindskog vd för Åke Sundvall Byggnads AB, i pressmeddelandet.

Till dessa tjänster hade vi ett väldigt högt söktryck vilket gjorde urvalet svårt men även oerhört lyxigt. Jag är både glad och stolt över att vi utvecklats till det företag vi är i dag, då vi inom en mansdominerad bransch har ett gott rykte och är en attraktiv arbetsgivare för både män och kvinnor. Det höga söktrycket bådar även gott då vi planerar att växa med ytterligare medarbetare, sägerJohan Lins, rekryterande chef och vice vd för Åke Sundvall AB, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11