23948sdkhjf

Rototilt + Steelwrist = sant

Rototilt och Steelwrist vill skapa en allians – kring helautomatiska symmetriska snabbfästen för grävmaskiner.

De två företagen tillkännager i ett pressmeddelade att de har ambitionen att ”uppnå global utbytbarhet mellan redskap med integrerade oljekopplingar inom den symmetriska standarden.”

Rotilt och Steelwrist förklarar i pressmeddelandet att de tre huvudskälen till att bilda en allians är att:

1. Öka säkerheten, flexibiliteten och effektiviteten för grävmaskinsägare, grävmaskinoperatörer och markpersonal då utbytbarheten säkerställs mellan olika tillverkares produkter.

2. Sträva efter en konkurrenskraftig och öppen industristandard som inte kontrolleras av en tillverkare.

3. Göra det kostnadseffektivt att montera helautomatiska grindar på begagnade och nya arbetsredskap.

Företagen noterar att marknaden för helautomatiska snabbfästen växer snabbt och att frågan om kompatibilitet blivit allt viktigare när allt fler lösningar lanseras på marknaden.

– Vi ser tydligt att det finns ett stort behov av en allians mellan olika tillverkare, och våra helautomatiska SQ fästen har växt mycket sedan vår lansering för snart tre år sedan. Det främsta skälet till att vi har arbetat för att skapa alliansen är att vi tror på att bygga öppna system som kunderna kan leva med under lång tid, säger Stefan Stockhaus, vd för Steelwrist AB, i pressmeddelandet.

– När vi nu lanserar och utökar vårt QuickChange-sortiment med helautomatiska snabbfästen var det naturligt att bygga vidare på den symmetriska standarden som vi följt sedan 20 år tillbaka vilken redan är kompakt, relativt lätt och mycket robust jämfört med många andra alternativ. Med tillägg av oljekopplingar och ett elektriskt gränssnitt kommer det att vara oöverträffat på den internationella marknaden, säger Anders Jonsson, vd för Rototilt Group AB, i samma pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet baseras den tänkta alliansen på symmetriska snabbfästen (grindfästen), eftersom det är den den snabbast växande typen av snabbfästen.

Tanken är att alliansen ska vara öppen även för andra tillverkare, Rototilt och Steelwrist uppger att de som utvecklat kompatibla lösningar kan ansluta sig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096