23948sdkhjf

Volvo kliver av Conexpo

Oron för Coronavirusets härjningar gör att Volvo väljer att avstå från Conexpo, nästa veckas stora nordamerikanska entreprenadmaskinsmässa i Las Vegas.

I går kväll meddelade Volvo Group att samtliga enheter i koncernen väljer att hoppa av Conexpo, bara några dagar innan mässan öppnar på måndag.

Vi är stora anhängare av Conexpo och trots att vi hunnit långt i våra förberedelser inför årets evenemang är vi övertygade om att det är rätt att dra oss ur även i detta sena skede. Vi måste prioritera tryggheten för våra anställda, kunder och andra mässbesökare, säger Melker Jernberg, vd och koncernchef i Volvo Construction Equipment.

Med sig i beslutet har Volvo CE övriga företag i Volvogruppen: det gäller såväl Volvo Penta och Volvo Trucks som Volvo Financial Services. Men det gäller också den amerikanska lastbilsjätten Mack Trucks, kinesiska SDLG och Terex Trucks med säte i Skottland.

Enligt mässledningen har tidigare avhopp bestått begränsats till några kinesiska utställare utan verksamhet i Nordamerika.

För några dagar sedan meddelade Veronamässan Samoter att den flyttar fram hela arrangemanget två månader. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109