23948sdkhjf

Nätauktionär i snabb tillväxt

Nätauktioner tycks bli ett allt mer populärt sätt att handla med bland annat begagnade entreprenadmaskiner. Ett exempel är auktionsfirman Blinto som bildades hösten 2018 och rapporterar om i det närmaste en tredubbling av antalet aktiva auktioner under det senaste halvåret.

Enligt företagets vd Richard Nilsson ser fler och fler företagare fördelar med att sälja sina begagnade maskiner och nyttofordon via auktion på nätet i kombination med smidigheten i att använda sig av en förmedlingstjänst.

Richard Nilsson betonar att hans företag sköter säljarens alla nödvändiga kontakter kring det objekt som ska byta ägare under hela försäljningsprocessen. I och med det kan säljaren fortsätta att koncentrera sina krafter på de normala dagliga verksamheterna.

Att slippa lägga dyrbar arbetstid på att svara på mejl, telefonsamtal och visa objekt är en av de främsta anledningarna till att många företagare väljer att sälja via oss. Möjligheten att få ett bra pris ökar också om man går via nätauktion, säger Richard Nilsson.

Sedan Blinto lanserade sin nätauktionssajt hösten 2018 har antalet anställda ökat till 19. Utvecklingen har gått så pass snabbt att Richard Nilsson räknar med företaget redan inom ett par år ska sysselsätta närmare 50 personer.

En viktig grupp i företaget är de auktionsmäklare som finns spridda mellan Luleå i norr och Trelleborg i söder, och som fortsätter att bli allt fler.

En väsentlig detalj som lyfts fram av Richard Nilsson är tryggheten för både säljare och köpare. Köparen betalar i förskott till ett speciellt konto, Först när köparen godkänt objektet flyttas pengarna över till säljaren. Därigenom utlovas minimal risk för att någon part ska drabbas av oseriösa aktörer.

De regler vi satt upp utgör en trygghet för båda parter och vi märker att våra kunder ofta återkommer till oss, säger Richard Nilsson som är övertygad om att nätauktioner för företagsmarknaden kommer att fortsätta växa i takt med att fler får upp ögonen för hur smidigt det är att använda sig av en förmedlingstjänst online.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094