23948sdkhjf

Fortsatt svenskt i Cramos topp

Det har gått några veckor sedan holländska Boels förvärvade Cramo Group och redan nu görs stora förändringar i Cramos ledning. Bland annat tar Martin Holmgren, tidigare ansvarig för bland annat fleet management, över som vd efter Leif Gustafsson.

Efter drygt fyra år på vd-stolen lämnar Leif Gustafsson Cramo.

Nu när det är dags för ett nytt kapitel för Cramo som en del av Boels organisation känns ägarbytet som ett naturligt tillfälle för mig att lämna bolaget, säger Leif Gustafsson, som dock kvarstår till företagets förfogande fram till början av augusti för att säkerställa en störningsfri och smidig övergång.

Martin Holmgren övertar sin nya roll med omedelbar verkan, men har redan vid starten gedigen kunskap och erfarenhet av företaget. Han kom till Cramo 2003 och har varit del av ledningsgruppen sedan 2009. Han har bland annat medverkat i ledningen för ett flertal av de förändringar som skett av såväl ekonomisk som strategisk natur.

Jag ser fram mot att skynda på vårt utvecklingsarbete och se till att vi kan leverera det marknaden och våra kunder behöver från oss, säger Martin Holmgren.

Pierre Boels, vd och koncernchef i Boels-Cramo Group, bekräftar att den strategi som gällde vid övertagandet fortfarande är den som råder. Så snart det är möjligt ska verksamheten delas i två huvudsakliga affärsområden: Central Europe som jobbar vidare under Boels varumärke med Pierre Boels som ansvarig, samt Northern Europe där det är Cramo som gäller med Martin Holmgren som chef.

Utöver Leif Gustafsson lämnar även ekonomidirektören Aku Rumpunen och Mika Kouhi, som bland annat ansvarat för företagsutveckling, företaget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08