23948sdkhjf

Engcon nöjt med amerikanskt gensvar

– Vi kan inte vara annat än nöjda med årets Conexpo. Den satsning vi gjort på att lyfta fram våra helhetslösningar och dess fördelar har verkligen givit resultat. Kunskapen bland besökarna är betydligt större nu än tidigare, säger Engcons vd Krister Blomgren.

Tiltrotatorn må vara närmast självklar för svenska grävmaskinister, men i andra delar av världen har den svårare att få samma genomslag. Det gäller inte minst i Nordamerika, även om nyss avslutade Conexpo i Las Vegas ger en fingervisning om att pendeln kan ha satts i rörelse.

Hos Engcon, som deltagit på mässan ett flertal gånger, beskrivs årets upplaga som den hittills absolut bästa sett både till antal besök i montern och uppmärksamhet från branschen.

På plats i företagets monter fanns tiltrotatorer, det säkra redskapsfästet Q-Safe och det automatiska snabbfästessystemet EC-Oil – utrustning som demonstrerades på en grävmaskin som kördes av egen personal. För första gången på Conexpo fanns även två testmaskiner där intresserade besökare själva fick möjlighet att testa utrustningen, något som, enligt företaget, drog en strid ström av besökande till montern.

Vi har satsat extra mycket på pedagogiken i år, vilket verkar ha gått hem. Att få möjlighet att testa våra produkter är ovärderligt. Potentialen på den här marknaden är enorm för oss och vi ser goda möjligheter till en bra tillväxt här under de kommande åren. Marknaden börjar bli allt mer mogen och med vårt säljkontor i North Haven, Connecticut, har vi goda chanser att göra avtryck bland de potentiella kunderna, säger företagets regionansvarige Anders Smith.

Än större blev genomslaget på mässan eftersom företagets utrustning dessutom fanns utspridd i ett flertal runt om på mässområdet, bland annat hos tillverkare som Doosan, Hyundai, John Deere och Kobelco.

Det ökade intresset från världens maskintillverkare, visar tydligt att våra produkter är på väg att bli en del av grävmaskinerna, säger Anders Smith.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079