23948sdkhjf

Märsta Förenade avyttrar Ångetäkt

Sundfrakt är ny ägare till en bergtäkt i Torpshammar i Ånge kommun. Säljare är Märsta Förenade som lagt ut de täkter som företaget äger utanför Stockholmsområdet till försäljning.

Under förra våren förvärvade Märsta Förenade Granlunds Grus i en affär som bland annat innefattade en täkt i Gladö Kvarn, strax söder om Stockholm. I förvärvet ingick även täkter i Torpshammar, i jämtländska Bräcke samt i Nolby och Huljen i Sundsvallsområdet.

Märsta Förenade har dock ingen ambition att expandera geografiskt och har därför allt sedan förvärvet försökt hitta nya ägare till de norrländska täkterna. Först till försäljning är nu Torpshammar-täkten.

Det har pågått en längre förhandling med flera olika intressenter till denna täkt sedan vårt förvärv. Det känns helt i linje med vår värdegrund att få sälja till Sundfrakt och med det stödja ett gediget hållbarhetsarbete , säger Märsta Förenades vd Mats Trysefjord.

Täkten kommer att drivas av Sundfrakts dotterbolag Åkerigrus som tillträder omgående och avser att inleda verksamheten så snart all personal är på plats.

– Täkten ligger strategiskt bra till efter E14 och skapar bättre möjligheter att serva kunder i närområdet. Den kommer fungera som ett bra komplement till vår huvudtäkt i Sundsvall. Täkten skapar även bättre förutsättningar för vårt kontinuerliga miljöarbete då vi kortar ned sträckan till kunder i området och därmed minskar våra CO2-utsläpp, säger Magnus Schölander, vd för Åkerigrus.

Sundfrakts vd Markus Sundström betonar att Åkerigrus är en viktig del av Sundfraktgruppens arbete inom främst anläggningstransporter.

Förvärvet av rättigheterna att bedriva täktverksamhet i Torpshammar är strategiskt viktigt för Sundfraktgruppens position på marknaden och för att skapa än bättre möjligheter till hållbar logistik, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11