23948sdkhjf

Scantrucks drömvärvning

Tre nya ovanligt välmeriterade fältmekaniker förstärker Scantruck i väst – företaget beskriver rekryteringarna som en”drömvärvning”.

Scantruck har plockat in tre Manitouexperter från Göstas Truck.

– En sån här chans dyker inte upp särskilt ofta så vi tvekade aldrig på hur vi skulle göra. Det är tre riktigt duktiga mekaniker med ett stort kontaktnät och erfarenhet från Manitou sedan deras tid på Göstas Truck bland annat. När marknaden tar fart igen så vill vi stå väl rustade, förklarar Marcus Strömberg som arbetar som eftermarknadschef på Scantruck AB, i ett pressmeddelande.

De tre är Valter Lundgren, Per-Olof Eriksson och Fredrik Wallentin.

– När Göstas inte längre var tillgängliga så ville vi fånga upp de här duktiga mekanikerna och säkerställa att deras kompetens fortsatt finns tillgänglig för Scantrucks kunder, säger Marcus Strömberg.

24-årige Valter Lundgren började jobba på Scantruck redan i början av april.

Han har arbetat i fem år hos Göstas och ska därför, trots sin ungdom, kunna det mesta om Manitou förklarar Scantruck som också lyfter fram att han är uppdaterad på alla utbildningar som krävs.

Valter Lundgren kommer att utgå från Göteborg med en ”tung” servicebuss.

Per-Olof Eriksson är 57 år gammal. Även han kommer från Göstas där han ibland gått under namnet ”Mr Manitou”, berättar Scantruck.

– Han har inte bara stor kunskap utan även ett väldigt stort kontaktnät när det gäller teleskoplastare och är en välkänd profil i branschen. Han kommer att börja hos oss efter 1 maj och arbeta ifrån en ”tung” buss, säger Marcus Strömberg.

47-årige Fredrik Wallentin fullbordar trion i början av maj. Enligt Scantruck har han en gedigen mekanikerbakgrund.

Han ska få en ”lätt” servicebuss och fokusera på de uppdrag som inte kräver den tyngsta utrustningen.

– Även Fredrik har en lång historia med Manitou. Faktiskt ända tillbaka tills när det var EMS som sålde dem. Han har dessutom arbetat en del med fordonstekniska utbildningar så det är en väldigt kompetent medarbetare vi får, säger Marcus Strömberg.

De tre kommer att utgå från Göteborg, det mesta arbetet kommer att ske i fält, med deras servicebussar men det finns enligt Scantruck även möjligheten att nyttja företagets lokaler i Kungälv – där samarbetspartnern Söderberg & Haak har en anläggning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094