23948sdkhjf

Hopp om fortsatt god maskinförsäljning

Årets globala produktion av entreprenadmaskiner kommer att minska ungefär fyra procent jämfört med förra året på grund av coronaviruset. Den förutsägelsen gör det brittiska analysföretaget Off-Highway Research.

Förra året producerades 1,07 miljoner entreprenadmaskiner, enligt Off-Highway Research, som nu räknar med att produktionen i år kommer att minska med ungefär 43 000 enheter, vilket innebär cirka fyra procent, enbart på grund av hotet från coronavirusets . Framför allt beror det, enligt analysföretaget, på produktionsstopp i fabriker och nationella begränsningar av människors möjligheter att röra sig fritt.

Företagets granskning, som omfattar 26 av de ledande maskintillverkande länderna, visar att produktionsbegränsningarna i skrivande stund är mest framträdande i Frankrike, Tyskland, Italien och Storbritannien, medan den stängningsvåg som tidigare drabbat Kina är på väg att ebba ut.

I Kina bidrog människors minskade rörlighet och fabriksstängningar till en produktionsminskning på ungefär sex procent. Några OEM-tillverkare stängde inte alls, men de flesta stängde i perioder på mellan två och sex veckor och har därefter trappat upp produktionstakten efter hand. I dag råder på nytt hög aktivitet med hjälp av såväl statligt stöd som stark köplust, säger Chris Sleight, vd på Off-Highway Research.

Redan innan Covid-19-pandemin slog till var företagets bedömning att marknaden skull minska i år.

Industrin nådde toppar under 2018 och 2019 och vi var inställda på en femprocentig nedgång i år efter rekordåren. Covid-19 kommer säkerligen att göra att minskningen blir ännu större, även om vi förväntar oss att regeringar runt om i världen kommer att medverka till att ekonomierna skjuter fart igen. Det är dock alldeles för tidigt att förutspå var det kommer att sluta.

Jag tror inte att förlorad produktion och störningar i leverantörsledet blir det största problemet under resten av året. Den stora utmaningen blir att anpassa produktionen till efterfrågan under årets andra hälft. Vi kan räkna med stor priskänslighet och troligtvis en lägre nivå än de två senaste åren, säger Chris Sleight.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095