23948sdkhjf

Derome och Peab utvecklar samarbetet

Enklare och snabbare tillgång till byggmaterial och järnvaror på byggarbetsplatserna och minskad miljöbelastning lovar Derome som nu tecknat ett flertåligt avtal som leverantör till Peab.

Derome är sedan tidigare en stor leverantör av byggmaterial till Peab. Bland annat har Derome etablerat en bemannad pop up-butik i kvarteret Platinan, där Peab bygger en del av den nya Älvstaden i Göteborg. Läs mer här.

Nu tar företagen ytterligare ett steg i sitt samarbete genom att teckna ett flerårigt avtal om leveranser av bygg- och förbrukningsmaterial.

– Lösningen som vi skapar tillsammans med Peab förenklar vardagen för byggarna och de får möjligheten att fokusera på det som de kan bäst. Med vårt fullskaliga sortiment av byggmaterial och förbrukningsvaror, tillsammans med eget åkeri och logistiska koncept törs jag påstå att vi har marknadens bredaste verktygslåda, säger Peter Gustafsson, försäljningschef inom Derome.

– Vi har en unik närhet med 45 byggvaruanläggningar inom vår geografi. Vi kan skräddarsy lösningar för både bygg- och järnvaror och våra lösningar är skalbara beroende på storlek av projekt, säger Peter Gustafsson.

Han nämner just popup-butiken i Platinan som ett exempel på hur ett brett produktutbud i kombination med transportplanering, egen fordonsflotta och kapacitet till samleveranser dels kan underlätta för byggarbetsplatsens hantverkare och dels minska klimatbelastningen.

Peabs inköpschef Ove Jivestad ser fram mot samarbetet.

– Allt från deras totala materialbredd till deras genomtänkta förrådslösningar passar vår verksamhet, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.234