23948sdkhjf

Radarfäste – en livförsäkring

För några år sedan sanerade åkaren Ronny Gustavsson efter en tragisk dödsolycka, där en lastbil hade kört rakt in i en framförvarande och nästan helt stillastående lastbil. Om den påkörande lastbilen hade haft Mählers radarfäste kunde olyckan ha undvikits.

I dag är det vanligt att det plogfäste som monteras på en lastbil skymmer fordonets antikollisionsutrustning som därmed sätts ur spel. För att lösa detta problem har Mählers, i samarbete med ett flertal lastbilstillverkare, utvecklat ett radaranpassat plogfäste som inte skymmer lastbilarnas radarsensorer.

Om olyckslastbilen haft Mählers radaranpassade fäste skulle radarn och antikollisionsutrustningen bromsat lastbilen automatiskt och ett liv hade kunnat räddats, säger Ronny Gustavsson som äger och driver företaget Hamneda Grus & Åkeri i Ljungby.

Direkt efter olyckan bestämde han sig därför att nästa lastbil som köptes in skulle utrustas med ett sådant plogfäste.

Jag hade tidigare hört om Mählers lösning och efter den tragiska dödsolyckan blev det självklart för mig att utrusta den nya Scania R730:n med det nya fästet som är en helt ny konstruktion jämfört med sina föregångare och som inte skymmer dagens moderna radarteknik när plogen är bortkopplad. Det radaranpassade fästessystemet bygger på att plogfästet är flyttat från bilen till att i stället sitta monterat på plogen, det skapar då fritt siktfält för radarn, säger Ronny Gustavsson.

Jämfört med konventionella lösningar orsakar det nya radarfästet dessutom mindre störningar av luftflödet genom kylaren. Ytterligare en fördel är att vikten från det traditionella plogfästet i stället kan användas till lastvikt när plogarna inte används. Mählers har också tagit fram adaptrar med kopplingsgrind för att anpassa äldre plogar till det nya radarfästessystemet.

Fakta:

Läs också: ”Att producera plogar med massivt stål borde i dag vara förbjudet”

2015 införde EU direktiv EU347/2012, vilket innehåller krav på radar i fronten på vissa lastbils-chassin. Radarn utgör en viktig del av panikbromssystemet AEBS (Advancing Emergency Breaking System).

Genom ett samarbete med lastbilstillverkare har Mählers utvecklat ett plogfäste som inte skymmer lastbilarnas radarsensorer.

Radarfäste finns till följande lastbilsmodeller (mars 2020)

Volvo FM, Volvo FH, Volvo FMX, Scania R och Scania NTG

Läs också: Mählers ställer in sitt 125-årskalas

Kopplingsgrind: vikt 145 kg

VV95-Adapter: 95 kg (Obs. Kopplingsgrind måste användas)

Tillbehör: Handpump

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078