23948sdkhjf

Mählers fjärrsupport ska hjälpa plogar i nöd

Plogas måste det även långt ifrån stan och om något går sönder eller måste justeras är det alltså inte alls säkert att hjälpen finns nära till hands geografiskt

Mählers anser sig ha funnit en bra lösning på det problemet. Deras styrsystem MC3 är byggt för fjärrsupport och ska göra det möjligt föraren att koppla upp sig via mobilnätet och få teknisk support.

Enligt Mählers är det som krävs appen ”Mählers Control System 3” som laddas ned från Google Play till en Android-telefon.

Telefonen ansluts till styrsystemet med Bluetooth och Mählers tekniker ska sedan kunna läsa felkoder, göra systemjusteringar, skicka programuppdateringar med mera, oavsett var lastbilen står.

– Det spar tid och pengar för våra kunder och förenklar mitt arbete med supporten, säger Mikael Modin som jobbar med teknisk support på Mählers, i ett pressmeddelande.

Nils Ronny Halonen, maskinist och plogbilsförare på Drift og Service Nord AS, har testat systemet.

Han jobbar i Nordreisa kommun, Troms och Finnmark fylke i Nordnorge. Om vintrarna ska han och hans kollegor se till att sju mil väg snöröjs, en besvärlig sträcka med stora snödjup, vind och snödrev.

– Det är en utmaning att hålla vägen öppen, så det är A och O att all utrustning fungerar som den ska och att det går snabbt att få hjälp om något krånglar, säger han i pressmeddelandet.

Han kör en Volvo 540, en lastbil utrustad med hyvelblad, plogfäste och styrsystemet MC3.

– Jag la märke till några plötsliga rörelser när jag skulle lyfta hyvelbladet. Jag antog att det behövdes en tryckjustering, så jag ringde Mählers när jag satt i bilen. Jag fick genast prata med deras tekniker Mikael Modin, som loggade in på mitt system och fjärrstyrde alla justeringar från Mählers fabrik i Sverige. Efter några knapptryckningar fungerade allt precis som jag väntat mig att det skulle göra, vilket är rätt fantastiskt, säger Nils Ronny Halonen.

Mählers MC3-system ska styra plogar, hyvelblad, spridare och tippflak på både lastbilar och vagnar.

Enligt företaget är det enkelt för föraren att använda, själva styrningen sker via en joystick och det krävs bara en spak.

– Jag gillar verkligen att jag bara behöver hantera en enda spak när jag ska använda systemet, det är nästan som att köra en grävmaskin, säger Nils Ronny Halonen.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079