23948sdkhjf

Underhåll i fokus när fordonstrafiken minskar över Öresund

När trafiken minskar på Öresundsförbindelsen på grund av covid-19-pandemin ökar i stället takten på underhållsarbetena.

Ny asfalt på bron, nytt vägräcke på Peberholm och renovering av väggpaneler i tunneln är några exempel på underhållsarbeten som bedrivs nu när fordonstrafiken över Öresund är nere på historiskt låga nivåer. Enligt den officiella statistiken minskade trafiken med cirka 70 procent under vecka 12-16. Sedan dess har en viss återhämtning skett, men vecka 22 var trafiken fortfarande mindre än hälften av det normala.

Med en dygnsöppen förbindelse är det oundvikligt att underhålla anläggningen utan att påverka trafiken, men nu passar vi på att utföra flera större underhållsprojekt för att förbättra och modernisera förbindelsen eftersom trafiken är glesare, säger Bengt Hergart, anläggningsdirektör vid Øresundsbrokonsortiet.

Så snart det blev inskränkningar i möjligheterna att passera gränskontrollen startade en del mindre underhållsarbeten på förbindelsen. Samtidigt började flera större projekt planeras. Startsträckan är ofta flera veckor när det rör sig om projekt som kräver egna resurser, leverantörskontrakt och materialinköp. Fortfarande – några dagar in i juni – pågår och avslutas flera underhållsprojekt.

För några veckor sedan inleddes demonteringen av ett slitet betongräcke som stått i mer än 20 år på Peberholm. Totalt ska 14,4 kilometer stålräcke monteras och hittills har omkring hälften kommit på plats.

– Nu får vi ett mer trafiksäkert räcke som är enklare och mer kostnadseffektivt att reparera vid skador. Förutom att det ger en ansiktslyftning på Peberholm har stålräcket en livslängd på 35 år i stället för betongräckets 20 år, säger Bengt Hergart.

I veckan inleds asfaltering på brodelen i riktning mot Sverige, vilket innebär en tidigareläggning med ett år. Vid utgången av juni väntas hela bron ha fått ett nytt slitskikt. Ungefär samtidigt pågår en renovering av väggpanelerna i tunneln, vilket kan utföras mer effektivt och under dagtid när trafiken begränsats.

Bengt Hergart betonar att det inte är vägarbetena som orsakat de stundtals långa köer som uppstått vid Danmarks gränskontroll vid Peberholm, dels i samband med hemvändning under Kristi himmelfärdshelgen och dels under morgontrafiken i takt med att allt fler pendlare återvänder till sina arbetsplatser.

Han förutspår också att vägarbetena inte heller framöver ska resultera i köbildning även om hastigheten kommer att begränsas på delar av förbindelsen och körfält spärras av medan arbete pågår.

– Hastigheten sänks vid vägarbetena, och vi pausar om det av någon anledning skulle orsaka köer. När arbetet är över står vi med en modernare och en än mer välunderhållen förbindelse. Fram till dess hoppas vi på kundernas tålamod, säger Bengt Hergart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078