23948sdkhjf

Bra ledarskap hos tiltrotatortillverkare

De svenska tiltrotatortillverkarna har nått stora framgångar med sina produkter, men företagen uppmärksammas även för sitt ledarskap. När Sweden’s Best Managed Companies utsågs fanns både Engcon och Steelwrist med bland de 18 pristagarna.

Årets företag visar på exceptionellt ledarskap och starkt engagemang för att skapa lönsam tillväxt. Deras framgångar är ett resultat av ett fokuserat arbete på att bygga starka team och kompetensutveckla inför framtiden, säger Håkan Sjögren, oberoende jurymedlem samt Managing Director och ansvarig för noteringar på Nasdaq i Stockholm.

Best Managed Companies är en utmärkelse som delas ut till privata företag baserat på kriterier som bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet, företagskultur och ekonomisk utveckling. Programmet grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i mer än 20 länder runt om i världen. För svensk del var det premiär 2018 genom Deloitte i samarbete med Nasdaq och i år delades utmärkelsen ut för andra gången.

Framtida lönsamhet bygger på trygga interna processer. De här företagen har en tydlig vision och ett framåtlutat fokus. Ett sådant arbetssätt är givetvis extra viktigt i turbulenta tider, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden’s Best Managed Companies.

Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist, menar att en väsentlig anledning till utmärkelsen är företagets starka kultur där alla hjälps åt att dra åt samma håll i hela den internationella organisationen.

Det känns kul för teamet att ett hårt arbete under lång tid uppmärksammas med denna utmärkelse, säger han.

För Engcons grundare och ägare Stig Engström är det andra gången han får ta emot utmärkelsen.

Det här är ett kvitto på att vi driver företaget på ett seriöst och långsiktigt sätt samtidigt som vi står inför en rejäl utmaning på grund av covid-19. Förhoppningsvis kommer vårt gedigna arbete att bevisa sig nu, säger han.

Therese Kjellberg menar att Engcon har det fokus som krävs för att vara fortsatt framgångsrika.

De investerar i innovation och sätter människan i centrum, vilket gör dem väldigt konkurrenskraftiga. De har en tydlig vision och ett långsiktigt tänk som gör dem bättre rustade för framtiden, säger Therese Kjellberg.

Stig Engström fick nyligen ta emot utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies...

2

...Liksom Stefan Stockhaus och hans medarbetare på Steelwrist.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156