23948sdkhjf

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Förr eller senare måste maskinerna bytas ut, det gäller även stockholmsföretaget VSM, som ingår i anläggningskoncernen Bellman Group.

– Vår maskinflotta består av cirka 200 maskiner och vi har den senaste tiden haft ett tydligt investeringsbehov för att förnya och utöka parken, berättar VSM:s vd Staffan Haglund i ett pressmeddelande.

Företaget vände sig till Caterpillars svenska återförsäljare Zeppelin och resultatet av affären blev 13 hjullastare, tio grävmaskiner och fyra dumprar.

– Caterpillar har kommit långt i utvecklingen med allt från tekniska lösningar och drivlinor till säkerhetssystem och förarmiljöer, säger Staffan Haglund.

–  Moderna, effektiva och fräscha maskiner attraherar dessutom förare och det är viktigt för oss. Medarbetarna är vår viktigaste resurs, vi vill visa att vi är en attraktiv arbetsgivare, och det är brist på maskinförare i dag. Kan vi erbjuda nya maskiner, är det ett konkurrensmedel.

Staffan Haglund uppger att VSM tidigare haft bra erfarenhet av varmumärket Caterpillar.

– Nytt för oss är även att vi tack vare upplägget leasar på kortare tid än vi brukar, vilket ger oss både konkurrensfördelar och ekonomiska fördelar.

Enligt pressmeddelandet ska samtliga maskiner leveras med miljöolja från fabrik och alkolås.

– Hållbarhet är en viktig del för oss inom Bellman Group. Jag ser det som ett samhällsansvar att ha en så klimatsmart fordonsflotta som möjligt. Vi har bara en planet och det är en hygienfaktor att vi hela tiden ska sträva efter en bättre maskinpark, säger Staffan Haglund.

– Gällande alkolås så finns det kravet hos några av våra uppdragsgivare, men för oss är det lika mycket av en policyfråga. Vi vill säkerställa att vi alltid kör nyktra och säkert oavsett hur kraven ser ut.

Att köpa 27 maskiner på ett bräde är en stor investering, den görs dessutom i osäkra coronatider men Staffan Haglund tror på framtiden.

– Vi har mycket att göra och tror på marknaden långsiktigt. Det är redan stora infrastruktursatsningar planerade i Sverige och beslutsfattarna vet att ytterligare investeringar i exempelvis spårbunden trafik ger både jobb och miljövinster, säger han.

– Genom att investera nu står vi ännu starkare när efterfrågan ökar.

23 av de 27 maskinerna ska levereras under 2020 och samtliga säljs med både finansiering och serviceavtal.

– Vi är glada för förtroendet som Bellman Group och VSM gett oss. Tillsammans kunde vi hitta en klok och förmånlig helhetslösning för alla parter som omfattar både finansiering, serviceavtal och maskinernas utrustningsnivå, säger Måns André på Zeppelin i pressmeddelandet.

De här maskinerna ingår i affären:

  • två dumprar Cat 725
  • två dumprar Cat 730
  • nio hjullastare Cat 972M XE (varav fem levereras i år och fyra nästa år)
  • fyra hjullastare Cat 980M
  • fyra bandgrävmaskiner Cat 340 Next Generation
  • tre bandgrävmaskiner Cat 330 Next Generation
  • två bandgrävmaskiner Cat 326 Next Generation
  • en hjulgrävmaskin Cat M315F
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094