23948sdkhjf

Larvburna liftar till Scantruck

Scantruck täpper till ett hål i sitt produktutbud genom agenturen för larvburna liftar från italienska Platform Basket i både Sverige och Danmark.

Platform Basket har ett stort program av larvburna bomliftar och det är något vi har saknat, det har vi bland annat märkt på det stora antalet förfrågningar. Inte minst på den svenska marknaden finns det en stor marknad för larvburna bomliftar med en arbetshöjd på 15-18 meter. De är helt perfekta till måleriarbeten, elinstallationer och andra hantverksjobb på byggsidan som kräver att man arbetar ovan mark. Sedan kommer det att vara en intressant produkt för uthyrningsbranschen, säger Scantrucks produktchef Lasse Weber.

De italienska liftarna kan fås både med ren batteridrift och som hybrider med en blandning av batteridrift och nätansluten drift. Jag tror på ett stort intresse speciellt för hybridversionerna, därför att då är det möjligt att köra upp liften på transporttrailern med batteriet och sedan utföra arbetet på plats med hjälp av ström från elnätet. Skulle det inte finnas ett elnät att tillgå på platsen så kan maskinen fortsätta att arbeta med hjälp av sina batterier.

Lasse Weber betonar att liftarna inte är bredare än 78 centimeter, vilket innebär att de kan passera genom trädgårdsgrindar och till och med in i byggnader via vanliga dörrar.

– Samtidigt är de små och lätta att transportera när de långa spindelbenen är i infällt läge. I utfällt arbetsläge så säkrar de långa benen i stället en väldigt god stabilitet, säger Lasse Weber.

Platform Baskets fabrik ligger nordöst om Bologna, några kilometer från Parma. Scantruck kommer primärt att satsa på de larvburna bomliftarna med arbetshöjder från 13,30 meter till 43,18 meter. Dessutom har Platform Basket ett utbud av självkörande spindelliftar på hjul, där deras största modell har arbetshöjden 48 meter.

Det finns även liftar speciellt utvecklade för arbete vid järnvägen.

– Också här kan vi fylla en lucka i vårt produktprogram. Järnvägsliftarna från Platform Basket är inte vanliga liftar som byggts om, utan de är enbart konstruerade med den här yrkesgruppen i åtanke. Programmet för arbete vid järnvägen omfattar både hjulburna och larvburna liftar. De finns naturligtvis också med rälshjul så att de kan arbeta såväl på rälsen som vid sidan om banan, säger Lasse Weber.

Sedan tidigare har Scantruck ett liftutbud som omfattar eldrivna och dieseldriva bomliftar från Manitou, saxliftar från amerikanske GMG och när det kommer till de allra största saxliftarna med arbetsplattformar på upp till nästan 20 kvadratmeter finns tyska PB Platforms i programmet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Priser, kriser, besvikelser och glada miner på veckans lista!
Mäktigt bergrum lockade 4 000
Ny vd inom Sandvik-koncernen
Utsatta gripar ska få bättre skydd
Inga reservationspriser när maskinleverantören säljer delar av sitt lager
Nytt maskinföraravtal klart

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343