23948sdkhjf

Sennebogen storsatsar på kundservice

Sennebogen investerar mer än 25 miljoner euro i ett nytt kundservicecenter som placeras mellan företagets produktionsanläggningar i Straubing och Wackersdorf i södra Tyskland.

Den 10:e juli lades den symboliska grundstenen för Sennebogens nya kundservicecenter som, enligt nuvarande planer, ska tas i drift i maj 2021. Arbetet har dock redan hunnit en bit på väg. Mark- och grundarbeten pågår samtidigt som de första fundamenten och betongpelarna finns på plats.

Projektet löper enligt tidsplan, sade aktieägarna Erich och Walter Sennebogen grundstenen sattes på plats.

Tanken är att samla serviceaktiviteter från kundservice, reservdelar och försäljning på samma ställe för att få framtida synergieffekter.

Anläggningen är belägen mellan företagets produktionsanläggningar i Straubing och Wackersdorf i södra Tyskland. Därmed ska det vara enkla och snabba kommunikationsvägar till och från fabrikerna samtidigt som företaget lovar en väl fungerande logistik vid kontakter med säljorganisation, uthyrningsverksamhet och kunder. Det är en utveckling som bland annat uppskattas av OP System som är generalagent för Sennebogens materialhanterare och teleskoplastare i Sverige, Danmark och Finland.

På en 87 000 kvadratmeter stor yta uppförs två kontorsbyggnader, rymliga hallar och ett helautomatiskt reservdelslager med plats för totalt 30 000 olika artiklar fördelade på 5 300 pallar och 37 400 behållare för mindre reservdelar. I det 28 meter höga kassettlagret kan komponenter som väger upp till 20 ton lagras och hanteras.

Det nya kundservicecentret är en naturlig följd av bland annat den större utbyggnad som nyligen gjorts i fabriken i Straubing. Läs mer här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063